Teknoloji konusunda şüphesiz çok iyi bir şekilde çalışma göstererek en iyi teknolojik aletlerin üretilmekte olduğu bir ülke haline gelen Çin’de artık teknolojik aletlerin daha iyi kullanılabilmesi için de çalışmalar sürdürülmektedir. Özellikle son yıllarda bu çalışmalarının şekillenmesi, dünya basını üzerinde gerçekten ilginç bir şekilde karşılanmaya devam ediliyor. Neredeyse herkesin elinde bulunmakta olan ve birçok işi bir arada ve kolaylıkla halledebilmemize yarayan cep telefonları günümüzün her saatinde elimizde bulundurmaktayız.

Özellikle Çin gibi kalabalık bir ülkede yaşayan halk da yürürken telefon ile uğraştığında ortaya gerçekten büyük kargaşalar ve kazalar çıkabiliyor. Bu sorunun çözümü için yapılmış olan ve Chongqin şehrinde hizmete sunulan yolda ise cep telefonu kullanarak yolda yürüyen kişilerin kullanabilmesi için özel bir alan ayrılarak yol oluşturulmuştur. Bu yol üzerinde gidecekleri noktaya kadar cep telefonu kullanıcıları istedikleri şekilde telefonlarıyla uğraşabiliyor ve Çin gibi kalabalık bir ülkede yaşadıklarından dolayı elinde cep telefonu ile gezdiğinden dolayı çeşitli kazalara sebebiyet vermekten kurtuluyor. Zaten amacı da bu yönde olan bu 100 adım genişliğindeki bu özel yolun üzerinde ise “Cep telefonlular, kendi sağlığınız için buradan yürüyün” ibaresi yer almaktadır. Ayrıca bu ibare hem Çin halkının okuyabilmesi için Çince hem de Çin’e gezmeye gelen turistler için de birçok ülkenin kullanmakta olduğu ortak dil sayılabilecek İngilizce şekilde yazılmıştır. Bu sayede birçok cep telefonu kullanıcısı artık toplum içerisine çıktığında da özellikle önemli işlerini acil olarak halletmek istediğinde bu yolu kullanarak kolaylıkla hem işlerini halledebilir hem de istediği yere elinde cep telefonu ile en güvenli şekilde ulaşabilir.

Ülkemizde bu tür adımların atılmadığını gördüğümüzde gerçekten üzülüyoruz çünkü birçok ilimizde henüz ambülans gibi araçların geçebilmesi için bile özel şeritler olmazken Çin gibi ülkelerde sadece telefon kullanıcıları için hazırlanan şeritleri gördüğümüzde şaşkınlık içerisinde kalıyoruz. Artık bu tür adımların ülkemizde de atılarak teknoloji konusunda da ülkemizin en hızlı ve şekilde kalkınarak ekonomik anlamda büyük ülkemler arasına girmesini istiyoruz. Tabi ki ekonominin iyi olması da cep telefonu kullanıcıları için geliştirilmiş bu tür yolların yapılabilmesine kadar uzanan yenilikleri bizlere kazandıracaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz