Yapım maliyetleri ve ortaya çıkan oldukça güzel efektleriyle oldukça fazla ilgi gören filmlerden olan Avatar filminin içerisinde bulunan bir çeşit kuşun gerçek olduğu ortaya çıkan fosiller ile kanıtlandı. Çin üzerinde yapılan kazılar sonucunda ortaya çıkan Ikran adı verilen uçan canlıların gerçekte var olduğu da bu şekilde ortaya çıkmış oluyor.  Çin Bilimler Akademisi Omurgalı Paleontoloji ve Paleoantropoloji Enstitüsü tarafından yapılan açıklamalara göre Vang Şiaolin liderliğindeki bir ekip tarafından bulunan ve Ikran adı verilen canlılara benzer bir yaratığın fosilinin bulunduğu açıklandı.

Çin üzerinde bulunan pterozorun adı da uçan sürüngen olarak da bilinmekte olan ve Avatar filminde yer alan Ikran’a benzemesinden dolayı Ikrandraco konulmuştur. Bu tür olaylar ortaya çıktığında özellikle Avatar filmini izlemiş olan kişilerin ilgi duyacağı türden haberler ortaya çıkabilmektedir. Çünkü bu tür bir yaratığın gerçekten var oluyor olması birçok tarihçiyi de gerçekten filmde gösterildiği gibi kullanılabileceği ile ilgili soru yağmuruna tutulacaktır. Fosil üzerinde yapılan özenli ve uzun süreli analizler sonucunda Ikrandraco adı verilen fosilin keskin dişlere sahip olduğu, uzun yapılı ve düz bir kafatasının olduğu ve alt çenesinin tıpkı filmdeki gibi bıçağa benzer yapıda çene çıkıntısının olduğu ortaya çıkmıştır. Film yapımcılarının bu tür iyi bir araştırma yaparak filmde gerçekte var olan bir varlığı göstermiş olmaları da oldukça ilgi çekici bir durumdur ve Avatar filmini henüz izlememiş olan kişilerin izlenmesine neden olabilecek bir durumdur. Özellikle izlenme rekorları kırdığından ve büyük paralar kazanıldığından dolayı dikkatleri üzerine çeken Avatar filminde bulunan Ikran’da bulunan yüz hatlarına tıpa tıp uyan bir yüz hattının olduğu anlaşılan fosil ihtimalleri iyice arttırmıştır.

Avatar filminde kullanılan Ikran kuşunun boyutlarına göre daha küçük olduğunu belirten Vang ve ekibi fosilin kanat boyutunun yaklaşık olarak 1.5 metre genişliğinde olduğunu belirtti. Vang daha önce bulunan pterozor örnekleri ile arasında büyük farkların olduğunu belirterek sivri ve yarı dairesel yapıdaki çene kemiğinin hava direncini azaltıcı etkisinin olduğunu ve uçmayı daha da kolay hale getirdiğinin altını çizmiştir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz