Sony, Xperia serisi adı altında çok başarılı tablet ve akıllı telefonlar ile çıkış yaptı ve IFA etkinliğinde de Xperia Z3 Tablet Compact’ı resmen sundu.

Sony başta Xperia Z3 Compact ve Xperia Z3 olmak üzere birçok yeni cihazını IFA 2014 kapsamında detaylı olarak tanıttı. Z3 Compact ile dünyanın en ince, en suya dayanıklı ve en hafif tableti ortaya çıkmış oldu.

Tanıtımı yapılan yeni tablet etkileyici bir inceliğe sahip ve Sony, dünyanın en iyi korunan tabletini tanıttıklarını söyleyerek konuya açıklık getirdi. Cihaz sadece 6.4 mm kalınlığında ve 270 gram ağırlığında. Ayrıca cihaz IP 58 / 68 sertifikalarına da sahip. Cihaz bir buçuk metre derinliğindeki suya karşı dayanabiliyor.

Xperia Z3 Tablet Compact 8 inç büyüklüğünde 213.4 x 123.6 x 6.4 boyutlarında ve IPS LCD ekrana sahip. Kullanıcıya 1080 x 1920 piksel çözünürlükte 275ppi piksel yoğunluğu sunuyor. İşlemcisinin Snapdragon 801 olduğu cihaz 2,5 GHz ve ayrıca 3 GB RAM kullanılmış.

Tablettin arka kamerasında 8.1 MP bir kamera konumlandırılmış ve ön kamerası ise 2.2 MP olarak tercih edilmiş.  128 GB boyutuna kadar microSD kart desteği bulunan cihazda 16 GB dahili hafıza yer alıyor. Xperia Z3 Compact tablette Android 4.4 KitKat sürümü kullanılmış ve 4500 mAh olan bataryası ile çok güçlü.

XPERİA Z3
XPERİA Z3
Paylaş
Önceki İçerikSamsung Gear VR Sunuldu
Sonraki İçerikToshiba Birçok Ürün Tanıttı
Emre
1986 İstanbul doğumluyum. Memur anne ve babanın üç çocuğundan biri olarak Türkiye'nin birçok bölgesinde bulundum. Öğretmen Lisesi'nden sonra Selçuk Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünü bitirdim. Halen bu alanda çalışmalarıma devam etmekteyim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz