Lizard Squard saldırısında bazı oyunlar yeni konsollarda aktive olmadı veya oynarken kapandı, dört gün boyunca Sony’nin online oyun hizmeti çevrimdışı kaldı.

Sony Noel’de dört gün boyunca Lizard Squad hack grubu tarafından hacklendi. Kendi online oyun hizmeti PlayStation Network (PSN) kesintisi nedeniyle PlayStation sahiplerinden özür diledi.

Hackerlar yeni PlayStation konsollar kayıtlarının yanı sıra mevcut kullanıcıların çevrimiçi oyunlara erişmesini ve video akışı hizmetleri engellemesini yaparak yeni kullanıcıları önlenmesi ile Noel arifesinde oyun hizmeti çevrimdışı kaldı.

110 milyon kullanıcıya sahip PSN, 28 Aralık tarihine kadar kullanılmadı. Microsoft’un Xbox Live online oyun hizmeti de Lizard Squad saldırına hedef oldu ama hizmet Boxing Day tarafından restore edildi.

PlayStation Network’e erişim tatilde etkilendi ve 25 Aralık’ta aktif bir üyelik veya ücretsiz deneme alanlara beş gün üyelik uzantısı verildi. Tüm PlayStation Plus üyelerine sabır için takdir göstermek adına bunu yaptığını söyleyen Eric Lempel dışında. Bir blog yazısında Sony Entertainment Ağı başkan yardımcısı buna ek olarak, bu ay sınırlı bir süre için, hepimiz PSN üyelerine bir teşekkür olarak PlayStation Store toplam sepeti satın almalarda bir kerelik indirim% 10 indirim kodu sunacağını açıkladı.

 

Sony PlayStation Network İndirimler Sunuyor
Sony PlayStation Network İndirimler Sunuyor

Kaynak: The Guardian

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz