Robotik Kol İle Harika Bir Öykü

Jan Scheuermann, bir quadriplegic kadın, sadece onun düşünceleri ile büyük ve küçük kutular, toplar, garip şekilli cisimleri kavramak için bir robot kol ile kontrol ederek tıbbi geçmişi yarattı.

Ulaşmak kavramak ve nesneleri yerleştirmek için bir protez derecesi  ile beyin kontrolü  sağlandı. Tıp Pittsburg Okulu Üniversitesi araştırmacılarına göre bu bir katılımcıda ilk kez kullanıldı.

Kıdemli araştırmacı Jennifer Collinger, yardımcı doçent, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon (PMandR), Tıp Pitt Okulu ve VA Pittsburgh Sağlık Sistemi için araştırma bilim dalı, projede gelen sinyalleri yorumlayabilineceğini göstermiştir. Basit bir bilgisayar algoritması ile nöronların kullanıcı çevre ile etkileşim için izni gelişmiş, sıvı hareketleri oluşturmak için kullanılmıştır.

2012 yılı Şubat ayında, 96 minik temas noktaları ile küçük elektrot ızgaraları normalde sağ kol ve el hareketini kontrol edecek kıvama katılımcı Jan Scheuermann beyin bölgelerinde implante edildi.

Her elektrot noktası daha sonra yükselterek veya düşürerek kol, bilek gibi belirli ya da hayali hareketler ile ilişkili desenleri tanımlamak için bir bilgisayara geçirildi ve bireysel nöron sinyalleri aldı.

Akıl-okuma Johns Hopkins Uygulamalı Fizik Laboratuvarı tarafından geliştirilen protez kol hareketlerini yönlendirmek için kullanılmıştır. Cerrahi bir hafta içinde, Bayan Scheuermann 3D kontrolü sağlamak için kol ile yukarı ve aşağı, sola ve sağa ve dışarı ulaşabilir ve üç ay sonra da, geri ve ileri hareket ile bileğini esnek kullanabildi.  Sonra 7D kontrolüne kadar çıkılarak nesneleri kavramanın yanı sıra, yan ve saat yönünde ve saat yönünün tersine döndürmek için kullandı.

Çalışma başarıya ulaştı ve bu öykü Journal of Neural Engineering çevrimiçi yayınlandı.

 

Robotik Kol İle Harika Bir Öykü
Robotik Kol İle Harika Bir Öykü

Kaynak: Journal of Neural Engineering

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz