Siri’yi oluşturan ekip şimdilerde Siri’yi kıskandıracak bambaşka bir yardımcı için uğraşıyor. Siri, 2011 yılında Iphone 4s ile birlikte dünyaya sunulmuştu.  Siri çok akıllı bir uygulama ama isteklerimizi tam olarak yerine getiremiyor diye bir düşünce yayılmıştı.

Siri’yi oluşturan ekipten 3 kişi artık tüm sanal yardımcıları gölgede bırakacak yapay zeka üzerinde çalışıyor. Bu yapay zekanın adı şuan Viv. Sadece programlandığı görevleri yerine getirmeyecek. Aynı zamanda internetten bilgileri öğrenmesi mümkün olacak.

Birçok komutu algılayabileceği düşünülmektedir. Viv Labs’ın açıklamasına göre Al’leri milyonlarca farklı uygulamayı yaşatan global bir beyne sahip olacak. Bu nedenle eşsiz bir ulaşım imkanına sahiptir. Kendi ağına daha fazla uygulama ve işi katabilen bir açık bir sistemi olacak.

Al’lerinin telefonlarda kullanılacağı konuşulmuştur. Fakat herhangi bir platform bildiriminde bulunmadılar.  Al’in bitimine ne kadar bir zaman kaldığını da söylemediler.  Ama Viv Labs’ın kurucusu olan Dag Kittaus verdiği her hangi bir komutu sorunsuz ve istenildiği gibi detaylı yerine getireceğinden bahsetmiştir.

VİV
VİV

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz