Konsol dünyasında rekabet tüm hızıyla sürüyor. Sony, PlayStation 4’ün satış rakamlarını açıkladı ve rakiplerini çok fazla üzdü. Sony’nin PlayStation 4’ü herkes tarafından büyük ilgi görmüştü. Son durumlar ise gerçekten şaşırtıcı. Kısa sürede satış adedini bir hayli yükseltti.

Kuzey Amerika yöneticisi Jim Ryan, konsolun yıl başından beri ilerleyişini ve Ağustos başına kadar ki satış rakamlarını paylaştı. PlayStation 4’ün satış adedi 11 milyona ulaştı. Nisan ayının başında satış adedi 7 milyon kadardı. En büyük rakibi olan Microsoft ise sadece 6 milyon adet satabilmiş.

Geçmiş yıllarda bu konuda dünya lideri olan Nintendo ise 3 milyon adede zar zor ulaşmış. Bu herkes için büyük bir hayal kırıklığı oldu.

Microsoft Xbox 360 ile rakibi Sony’nin PS3’ünü birçok pazarda geride bırakmıştı. Xbox One ise her pazarda PlayStation 4’ün arkasında kalmıştır. Ayrıca buna Kuzey Amerika’da dahildir.

Bu büyük pazarda dünya devlerinin nasıl kapışacağını önümüzdeki aylarda keşfedebiliriz. Microsoft yeni iddialı konsolları ile piyasayı kararsız bırakacağa benziyor olabilir.

PLAYSTATİON 4
PLAYSTATİON 4

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz