Dünyanın ve teknolojinin geldiği nokta itibari ile herkesin cebinde bulunan telefonların; fiyatları kadar boyutları da büyüdü. Fakat telefonların büyümesi her zaman iyi bir şey değildir. Telefon şirketlerinin geliştirecek özellik bulamadıklarına ekranlarını büyüterek piyasaya sürdüğü cihazlar artık rahat kullanım sınırını çoktan aşmış durumda. Özellikle Samsung‘un oldukça popüler olan fakat çok ilginç boyutlara ulaşan tabletleri bu durumun en önemli örneklerinden.

Bu durumlardan ötürü Samsung’un ürettiği Gear Live ürünleri, dünyada gittikçe daha büyük bir müşteri kitlesine hitap etmeye başlıyor. Gear Live cihazlarında, Google destekli olarak üretilmiş olan Android Wear isimli yazılımla telefonlara gelen bildirimleri kontrol etmek oldukça kolaylaşıyor. Artık iyice büyük ekranlara sahip olan telefonları bileğe takılabilen bu cihaz sayesinde, kontrol edebilmek mümkün hale geliyor. Gear Live ile, 5.7 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olan Galaxy Note 3 tarzındaki telefonunuz, titrediğinde veya bildirim geldiğinde; sebebinin ne olduğunu anlamak için cebinizden çıkartmak için uğraşmanıza gerek kalmıyor.

Gear Live cihazlarının telefonların yerine tutabilecek kapasiteye henüz sahip değiller. Sadece telefonunuza gelen bildirimleri kontrol etmeniz, vb. gibi işlemleriniz için kullanabiliyorsunuz. Sim kart özelliği bulunmayan Gear cihazlarında aramalarınızı direk olarak buradan yapamıyorsunuz. Samsun Gear Live ile; mesajlarınıza, e-postalarınıza, Facebook’ tan gelen bildirimlerinize bakabilir. Eğer sahipseniz ses komutlarına yanıt verebilen birçok uygulamayı kullanabilmeniz mümkün kılınmış durumda.
Kare şeklini andıran Samsung Gear Live, 1.63 inç boyutunda Super AMOLED özelliğine sahip olan ve her inç için 278 piksel sunabilen 320×320 bir çözünürlüğe sahip bir akıllı saat. Bu özelliklere karşın LG G Watch isimli akıllı saat ise 1.65 inç boyutunda bir ekrana sahip. LCD IPS özelliği taşıyan ekran, inç başına 240 piksel, 280×280 çözünürlük kalitesi sunuyor.

Motorola’nı ürettiği, Moto 360 isimli cihaz kadar akıllı saatlerin en kalitelisi Gear Live gibi duruyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz