İntel firmasının telefonlar için yeni ürettiği mobil çip Sofia yıl sonuna kadar üreticilerle bulaşacak. Giriş modeli cihazlarda yer alacak olan Sofia, 100 dolardan daha ucuz akıllı telefon ve tabletlerle de buluşacak.

ARM işlemcilerin silip süpürdüğü, mobil işlemci pazarından pay almaya çalışan Intel’in yeni mobil çipi Sofia kullanıcılarla buluşmaya hazırlanıyor. Yıl sonuna kadar üreticilere yollanacağı açıklanan Sofia’nın giriş model akıllı telefon ve tabletlerde kullanılacağı öğrenildi.

Intel’in yeni ürettiği Sofia çipi insanlara 100 dolardan daha az bir fiyata akıllı telefon ve tablet kullanma olanağını verecek. Intel firmasının üst düzey yöneticilerinden olan Hermann Eul’un açıkladığı bilgilere ışığında; yıl sonuna kadar çıkmış olacak olan Sofia işlemcilerde birleşik olarak 3G modem yer alacak. Sofia çipinde LTE modem yer alan bir diğer modeli ise 2015 yılında piyasaya sürülecek. Bu iki model arasında da fiyat farkının modemlerin farklılığından dolayı oluşacağı söyleniyor. LTE modem içeren çipler, giriş sınıfı için değil, üst kademe cihazlar için kullanılacak.

Hermann Eul yaptığı açıklamada, dünyada hala bazı bölgelerde LTE bulunmadığını ve böyle yerlerde en karlı seçimin 3G’li modelleri seçmek olduğunu söyledi. Dünya çapında LTE kalitesine olan kaymanın, çıkarılacak olan 3G modemli Sofia işlemci için ters bir durum oluşturmayacağını da sözlerine ekledi. Intel’in giriş modeli akıllı telefon ve tabletler için ürettiği Sofia işlemci ile daha üst sınıf modellere yükselmesi ve bir sıçrama yapması beklenenler arasında.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz