Bir anda oyun dünyasında yerini alan, özellikle de mobil oyun dünyasında ciddi bir patlama yaşayan Flappy Bird, üretici firması içinde ciddi bir çıkış kabısı oluyor. Oyunun mantığı 8-Bit olduğu için, 8-Bit oyunlarda büyük oyun furyasında daha aktif bir şekilde yer almaya başlıyor. Şimdi de Rovio adlı oyun üreticisi firma hazırlamış olduğu 8-Bit oyunu ile bu farklı oyun furyasında ki yerini alıyor.

Retry adlı oyun, tamamen 8-Bit grafiklere sahip ve bu açıdan oldukça başarılı bir görüntü sunuyor. Oyunun kendine has bazı özellikleri olması da 8-Bit kavramı için farklı bir deneyim yaşatacağı anlamına geliyor. Oyun için şu pozisyonda oldukça aktif bir deneyim süreci söz konusu olduğunu söyleyebiliriz.

Oyunun ilk sürecinde sizleri bir Rovio logosu bekliyor. Fakat bu logo, ilk anime filmler gibi hazırlanmış; çok farklı efektler kullanılmış. Bu nedenle sizin için nostaljik bir deneyimi daha ilk aşamada logosu ile sunuyor firma.

Oyunun mantığı ise uçak uçurma üzerine kurulu. Ekrana sürekli olarak tıklamanız ve bu tıklamalar ile yönettiğinizi uçağı uçurmanız gerekiyor. Oyun içerisinde bir çok farklı seviye sizleri bekliyor ve bu şekilde ekrana tıklayarak uçurduğunuz uçak ile tüm bu seviyeleri aşmak adına çalışıyorsunuz.

Oyun içerisinde 2D bir yapıda bulunuyor. Bu nedenle 8-Bit ile ilgili olarak sunulan 2D görüntüler ile oyun biraz daha farklı, daha uyumlu bir konuma geliyor. Hem sıkılmıyor, hemde sıra dışı bir şekilde oyunun tadını çıkarma şansına sahip oluyorsunuz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz