Civilization Beyond Earth Oyunu Mac ve Linux’ta

Teknoloji sürekli olarak büyük bir gelişme gösteriyor ve bu gelişmeler genel anlamda insan hayatı için faydalı oluyor. Fakat teknoloji dünyasında ki gelişmeler sadece olumlu yönde olmuyor. Olumsuz yönde de bir çok farklı gelişme ve çeşitli yapılanmalar varlığını sürdürüyor. Siber saldırılarda bu konuda ki en önemli olumsuz gelişmelerin başında yer alıyor.

İnternet, çok farklı bir dünya olduğu için; herhangi bir şekilde sınırlandırma yapmak ve kesin önlemler almak pek mümkün olmayabiliyor. Hangi ülke olursanız olun, bir noktadan sonra çok farklı sorunlar ile karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Siber saldırılar da bu şekilde her ülkenin mutlaka yaşadığı sıkıntıların başında yer alıyor.

Ülkeler Bilinçleniyor

Siber saldırılar, geçmiş süreçte pek fazla önemsenmeyen durumlardan birisi olmakta idi. Fakat artık bir çok önemli bilginin, toplum içerisinde düzeni, işlemleri sağlayan önemli sistemlerin sanal dünyada olması, yaşanılan siber saldırılardan ülkelerin çok daha fazla etkilenmesine neden oluyor. Doğal olarak ülkelerde bu tür durumları önlemek adına yeni önlemler almak adına gayret gösteriyor.

İlk olarak bir çok ülke kendi bünyesinde siber dünyaya hakim, saldırı konusunda ve çeşitli sorunlar karşısında zeki bir şekilde durabilen kişilerden oluşan özel birimler oluşturuyor. Bu birimler, özel olarak ülkenin tüm teknoloji alt yapısı ve genel anlamda önemli noktaları için çalışmalarına devam ediyor.

Çalışmalar neticesinde, gerek önleyici güvenlik adımları atmak; gerekse de herhangi bir sorun karşısında çözüm üretici bir şekilde ilerleyebilmek adına gelişmeler görülüyor. Bu gelişmeler, herhangi bir ciddi siber saldırıya göğüs germek adına sürekli devam ediyor.

Türkiye’nin de bu konuda her ne kadar etkili bir siber saldırı önleyici birimi olmasa da, TİB’in bu doğrultu da çalışmalar yaptığı, ilgili Bakanlıkların adımlar atmak için hareket ettiği bilinmekte.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz