Oppo bilişim sektörünün önde gelen isimlerinden biri olarak dünya genelinde tanınıyor. Bu Çin merkezli üretim firması olan Oppo dünya geneline sağladığı üretimle 2004 yılından beri üretim sağlarken ülkemizde de bu üretimlerden görmek mümkün. Son yıllarda bilişim sektöründe yaptığı ataklarla adından sıkça söz ettiren bu dev firma son ürünlerinden biri olan Oppo N3 cihazları ile de dünyaya adını duyurmaya devam edecek.

Oppo N3 cihazlarına yerleştirdiği 180 derecelik açıya sahip HD kameralar sayesinde bir ilke imza atacak olan firma aslında eski telefonlarda istemeden yapılan dönen kameralardan ilham alınmış. Oppo N3 kamerası ise şirket CEO’sundan verilen örnek bir fotoğraftan anlaşıldığı üzere 16 MP olarak tasarlanmış. 5.9 inç çözünürlük ile kaliteyi ön plana çıkaran üretici firma Çin malı ürünlerde görülen kalite düşüklüğünden ayrı bir konumda. Sektöründeki birçok firma ile rekabet edebilecek donanımlara sahip bu cihaz görsel açıdan da donanımsal açıdan da istenilen özellikleri bünyesinde barındırıyor.

Oppo firması cihazda işletim sistemi olarak Snapdragon 805 seçimine gitmiş. Snapdragon işletim sistemine sahip her cihazın genel özelliği 720p özellikte video kaydı yapabilir ayrıca oldukça önemli bir özellik, 1080p kalitede de video kaydı yapabilir. Bu işletim sistemi çoğu bilişim firması tarafından kullanılmaktadır. Akıllı telefonlardan tabletlere kadar kullanılabilen bu sistemin birçok serisi bulunmaktadır. Çeşitli senelerde sistemlerde iyileştirme yollarına gidilerek son şekilleri verilmeye başlanmıştır. Snapdragon 1000 üretimi henüz gerçekleşmiş olmasa da 2015 yılında üretiminin yapılması bekleniyor.

Son olarak Oppo N3 dönebilen kameralara sahip cihazlar 29 Ekim tarihinde dünyaya tanıtılacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz