ODROID-C1 Dört Çekirdekli Android / Linux PC Satışta

Raspberry Pi ekibi sadece 35 dolar fiyatlı küçük, düşük güç bilgisayarı piyasaya sürdüğünde oldukça dikkat çekici oldu. Ama bu 2 yıl önceydi ve Raspberry Pi o zaman bir kaç güncelleştirme sağladı. Gördü. Hala aynı tek çekirdekli 700 MHz Broadcomm BCM2835 ARM11 işlemci ile güçlendirilmiş ürünü sunuyor.

Geçtiğimiz birkaç yıl içinde daha güçlü donanım ile diğer tek-kurulu bilgisayarların üretilmesi ortaya çıktı ama onlar genellikle de daha yüksek fiyat etiketleri içererek sunuluyor.

Hardkernel ODROID-C1 sadece 35 dolar için satıyor ve dört-çekirdekli Mini bilgisayar iyi görünüyor.

ODROID-C1 ARMv7 mimarisine dayalı bir 1.5 GHz Amlogic S805 ARM Cortex-A5 dört çekirdekli işlemci bulunuyor.

ARM Mali-450 grafik MP2, 1 GB RAM, Gigabit Ethernet, 3 USB 2.0 bağlantı noktası, bir mikro USB bağlantı noktası, bir mikro HDMI bağlantı noktası, bir kızılötesi alıcı ve bir microSD kart ve eMMC 4.5 flaş depolama için destek sağlar. Bunun yanı sıra 40 GPIO pimlerine sahiptir.

Sistem, herhangi bir depolama ile gelmiyor. Ancak eğer WiFi istiyorsanız veya Bluetooth ya da eğer bir USB dongle bağlamak gerekirse bu ürünler Raspberry Pi’de bulunuyor.

Raspberry Pi hala alan topluluk desteği almaya çalışıyor. Aslında 2 yıldır aynı donanımı satarak, Rapsberry Pi Vakfı bağımsız geliştiricileri bir topluluk teşvik etmiştir.

ODroid-C1 önlemler hakkında 3.35 x 2.2 ve bir Raspberry Pi ile hemen hemen aynı boyuttadır. Yaklaşık 1.4 gram ağırlığında, ancak önemli ölçüde daha hızlı işlemci performansı sunuyor.

İlginçtir ki bu Hardkernel Raspberry Pi’yi nişan almıştır. Şirket, aynı Broadcomm işlemci tarafından desteklenmektedir. ODROID-W bu yaz tanıtıldı ama bu ürünün çip eksikliği nedeniyle hızla kullanılabilirliği kesildi.

 

ODROID-C1 Dört Çekirdekli Android / Linux PC Satışta
ODROID-C1 Dört Çekirdekli Android / Linux PC Satışta

Kaynak: Linux Gizmos

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz