Samsung şirketinin Galaxy Note 4 ile birlikte tanıttığı YOUM ekranıyla ilginç telefon olma özelliği taşıyan Note Edge için kötü haber uzak doğudan geldi.

Eylül ayında Berlin’de düzenlenen IFA 2014 etkinliğinde telefonseverlere tanıtılan ve YOUM ekranıyla dikkat çeken akıllı telefon Galaxy Note Edge için kötü bir haber vereceğiz. Güney Kore’de hizmet veren ve Kore’nin önemli haber sitelerinden biri olan ZDNet’in ortaya attığı iddiaya göre; Note Edge özel sürümüyle sınırlı sayıda üretilecek.

Geçtiğimiz aylarda haber ekibi olarak yaptığımız araştırmalar sonucunda, Samsung’un yeni telefonu olan Galaxy Note Edge’nin Türkiye’ye gelmeyeceğini belirtmiştik. Bu konudaki araştırmalarımız devam ediyor, eğer herhangi bir değişiklik olursa sitemizden duyuracağız.

ZDNet’in ortaya atmış olduğu iddia daha önce de bazı kaynaklar tarafından açıklanmıştı. Güvenilir kaynaklar olmadığı için, ZDNet’in bu bilgiyi okuyucularına sunması iddianın gerçek olma ihtimalini bir hayli kuvvetlendirdi.

Galaxy Note 4’ün yakın zamanda satışa çıkarılması bekleniyor. Ekim ayı içinde 140 ülkede satışa çıkarılması beklenen Note 4’ün hemen ardından Note Edge’nin satışa çıkarılması bekleniyor. Bu şimdilik sadece bir beklenti. Önümüzdeki günlerde neler olacak kestirmek gerçekten zor. Bazı kaynaklarda Edge’nin Ocak 2015’te satışa sunulacağı söyleniyor.

Tüm bunların yanı sıra, fiyat anlamında da Note Edge bizi şaşırtacak gibi. Note Edge’nin, Note 4’e oranla daha yüksek fiyattan satışa sunulacağı belirtiliyordu. ZDNet’in haberinde fiyata da yer verilmiş. ZDNet’in haberine göre de Note Edge’nin fiyatı Note 4’ten daha pahalı olacak. Ancak yetkili ağızlardan fiyat hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.

Türkiye’de satışa çıkarılmayacağı için şanslı mıyız, yoksa şanssız mıyız bilemiyoruz. Bu durumu ancak telefon piyasaya sunulduktan sonra öğrenebiliriz. Ama şunu söylemeliyiz ki, fiyat konusunda Note 4’ten daha pahalı olacağı belirtilen bu cihazın ülkemizde satışa çıkarılmaması gerçekten iyi olacak. Telefon dünyasında bu kadar farklı özelliklere sahip telefonlar varken niçin en pahalı olasını alalım ki? Maddi durumu iyi olan Samsung kullanıcıları bu telefonu merakla bekliyordu, fakat ülkemizde satışa çıkarılmayacağını duyunca bir hayli üzüldüler. Umarız değeri biraz düştükten sonra ülkemizde satışa sunulur, herkes faydalanır.