Samsung şirketinin yeni Phapleti olan Galaxy Note 4’ün ilk gönderimleri 26 Eylül’de Güney Kore’de başlayacak. Note 4’ün Ekim sonuna kadar 140 ülkede satışa sunulması bekleniyor.

Yeni nesil Phaplet anlayışına yeni bir hava katacak olan Galaxy Note 4, üretildiği Güney Kore’den dağıtıma başlanacak. 5.7 inç ekranıyla devasa bir cihaz olan Note 4, önümüzdeki ay sonuna kadar tüm dünyada satışa sunulacak. Samsung Tomorrow adresinden yapılan resmi açıklamalara göre; Note 4’ün Ekim sonuna kadar 140 ülkede satışa çıkarılması planlanıyor. iPhone 6 Plus ile direkt olarak rekabete girişecek olan Note 4, tüm dünya tarafından merakla bekleniyor. Apple şirketi mi daha iyi işlere imza atmış yoksa Samsung şirketi mi, bunu önümüzdeki aylarda hep birlikte göreceğiz.

Galaxy Note 4’ü ele özellikleri ve fiyatı bakımından tekrar ele almak istiyoruz. Geçen yıl satışa çıkarılan Note 3’ten daha şık ve daha sağlam duruyor Note 4. Tasarım anlamında Note 4’ün daha güçlü, daha şık ve daha kolay bir cihaz olduğunu söyleyebiliriz. Ekran olarak yine Samsung kullanıcılarının memnun kaldığı Super AMOLED ekrandan vazgeçilmemiş. Tek far çözünürlüğün Quad HD’ye ulaşmış olması. Bu da demek oluyor ki 2560 x 1440 piksel çözünürlüklü ekranı var. Bir telefonun 1440p video izleme fırsatı tanıması gerçekten cazip.

Styls kalemler elbette ki kalemin ve kağıdın yerini tutamıyor. Fakat geçtiğimiz yılın S Pen’i oldukça kullanışlı ve başarılıydı. Bu yılki ise geçen seneye oranla daha iyi. El yazısına daha yatkın, daha rahat tutuş imkânı tanıyor ve daha hassas.

Arka kamerası 16 MP olan Note 4’ün ön kamerası 3.7 MP. RAM’i ise 3 GB. Bataryası her akıllı telefon gibi ne yazık ki 1 gün gidiyor. Bazı telefonlar gibi su geçirmez özelliği bulunmuyor. Galaxy Note 4 fiyatı, 600 Dolar civarında. Ülkemizde ne kadara satışa sunulur orasını bilemeyiz.

Samsung şirketi tahminlerimize göre 30 günde 15 milyon Galaxy Note 4 satışı gerçekleştirmeyi hedefliyor. Dünyanın birçok noktasında merakla beklenen cihazın satış grafikleri elimize ulaştıkça sizlerle paylaşmaya çalışacağız.Ga