Mikrosoft’un Akıllı Sağlık Elemanı Band of Gold

Microsoft’un Akıllı Sağlık Elemanı Band of Gold

Microsoft yeni piyasada ayakta duran firmalar arasında olma yerini korumakta bu sebeple sürekli yeni yazılım veya insanların hayatını kolaylaştıran uygulamalar ve aletler üretmekteler. Bu yüzden sektörde yeni yeni teknoloji üreticisi firmaların ilgi alanına giren sağlık konuları üzerine cihazlar üretmek yapılacak yatırımlar arasında ilk sıraları almakta.

Bu yönüyle piyasayı alt üst edecek ürünler sürekli reklam panolarında ve teknoloji mağazalarında yer almaya devam ediyor. Microsoft da bu konuda yeni bir ürün üretim müşterilerine sunma telaşında. Kol saati şeklinde kola takılacak olan kol bandı insanların gün içinde yaptıkları spor veya uyku sırasında kalbinde meydana gelen değişiklikleri kayıt altına alıp insanların sağlığının kontrolcüsü olacak.

Microsoft tarafından üretilen bu cihaz ayrıca sağlık ve fitnes verilerini depolayan bir veri tabanına sahip. Android, İos, ve Windows Phone üzerinde de çalışabilen cihaz kullanıma hazır. Bu kol bandı 320×106 piksel çözünürlük ve 1.4 inç dokunmatik ekrana sahip ve bu yönüyle teknoloji sevenler kolayca bu aleti kullanıp 24 saat boyunca kalp hızlarını inceleyebilecekler. Giyilebilir teknoloji bu gidişle insanların her türlü ihtiyaçlarını karşılayacak olup teknolojiye oldukça fazla bağımlı olduğumuz bu sistem gitgide bizi daha fazla bağımlı kılacak gibi görünüyor.

Kaynak: Technewsworld

Mikrosoft’un Akıllı Sağlık Elemanı Band of Gold
Mikrosoft’un Akıllı Sağlık Elemanı Band of Gold

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz