Microsoft, Windows 10'un dosya gezgininde reklam göstermeye başladı.

Windows 10 ilk piyasaya sürülüşünde, kullanıcıları bıktıran yükseltme uyarılarıyla daha önceki windows 8 sürümleri kullanan kullanıcıların bütün tepkilerini üzerine çekmişti.

Microsoft, Windows’un her yerinde reklamlar sunma konusunda kötü bir alışkanlık kazandı ve şimdi insanlar File Explorer’de de reklamların göründüğüne şahit oldu. Reddit’ten birileri, Ekim ayında OneDrive’a giriş yapmak için bir istekte bulunulduğunu bildirdi. Ancak daha yeni bir istem, açıkça bir reklam, Microsoft’un hizmetin fiyatını göstererek ve kullanıcıların bu konuda “daha fazla bilgi edinmek” için bir düğmeye tıklamalarını söylüyor.

Reklam kaldırılabiliyor, ancak yine de sinir bozucu bir saldırı. İşletim sistemleri genellikle ücretsizdir. Çalışmakta olan bilgisayarı satın aldığınızda işletim sistemini kullanmak için giriş fiyatını zaten ödemişsindir. Dolayısıyla Microsoft bunu yalnızca daha iyi bir deneyim pahasına kendi hizmetlerine ve daha fazla para kazanmaya eklemenin bir yolu olarak kullanmaktadır. Uygulama da rekabetle dostça değildir. Microsoft, Dropbox ve Google gibi rakiplerin size ulaşamayacağı bir ürünün reklamını yapmak için sisteminizin çekirdeğindeki yerinden yararlanmaktadır (ancak mümkünse seveceklerdir). Microsoft, burada bulut depolama alanına aşina olmayan kişilere ulaşma konusunda büyük bir fırsat buluyor ve büyük ihtimalle rahatsızlıktan ödün vermek zorunda kalacağınız bir karara bağlandı.

Microsoft bir süredir bu yolda ilerliyor. Bazı durumlarda Windows 10 kilit ekranında ve Başlat menüsünde reklamlar koyuyor ve görev çubuğundan da reklamları açtı. Windows 8, Microsoft’un kendi uygulamalarının bir kısmına reklam yerleştirmişti, ancak reklamlardan geri adım attı.

Microsoft temsilcileri, bir açıklama talebine yanıt vermedi.

Paul Thurrott, reklamların iyi şekilde nasıl devre dışı bırakılacağıyla ilgili bir kılavuz yazmıştır; bu nedenle, Windows 10‘u kullanıyorsanız, ne yapacağınızı görmek için tıklayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz