Mercedes-LG Ortaklığına Ne Dersiniz?

İnsanlar gün geçtikçe rahat bir hayat yaşamak için her türlü parayı harcamaktan çekinmiyorlar. Bu rahatlığa gün geçtikçe yeni teknolojik alet ya da araçlarda eklenmekte. Bu sayede insanların yaşantıları daha zor olmaktan kurtulacaktır. Bu rahatlık kavramına ulaşım sektöründe atılan büyük adımlar damga vurdu. Bu damgalardan ilki Google firması tarafından üretilen sürücüsüz otomobil oldu. Bu otomobil google map ve üzerinde bulunan sensörler yardımıyla yolunu bularak insanları istedikleri yere götürebilecek bir teknolojiye sahip olarak üretilmişti. Oldukça fazla ilgi gördü ve birçok insan tarafından takip edildi. Geleceğin teknolojisi olan bu araç otomobil üreticilerine ilham verdi ve kısa bir süre sonra bu araca benzer olan ilk araç Mercedes ve LG firmasının ortak çalışmasından çıktı.

LG firmasının uzmanlık alanı olduğu teknolojiler kullanılarak Mercedes aracının üzerine monte edildi. Ayrıca yazılımlar ile desteklenerek yol aldığı sırada etrafında olan tehlikeli olayları ve araçları algılayabilmesi için sensörler de bu araca yerleştirildi. Stereo kamera sistemlerinin de belli bir estetik kullanılarak yerleştirildiği araç iddialı bir çalışmanın ürünü oldu.

Mercedes gibi her aracının ayrı bir lüks sınıfına girebilecek özelliği olan bir firmanın bu tür özellikler yüklenmiş ayrı bir sınıfını da duyacağımız günler yakındır.

Mercedes-LG Ortaklığına Ne Dersiniz?
Mercedes-LG Ortaklığına Ne Dersiniz?

Kaynak: Log

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz