Siri, iPhone telefonlarının kişisel yardımcısı olarak bilinmektedir. Siri’nin uzun zamanlardan beri hiç bir rakibi çıkmamıştır çıksa da sirinin özellikleri altında ezilmişlerdir. Taki Microsoft Windows Phone cortana’yı yaratana kadar. Cortana’nın bu denli sevilmesinin sebebi reklam filmlerinde genellikle siri ye yapılan göndermelerdir. Sürekli siri’yi ezici reklamlar çekmektedir. Microsoft birazcık geç kalmış olsa da çektiği reklam filmleriyle beğenileri toplamıştır. Ayrıca iPhone şirketinin üç yıl önce çıkarttığı  sirinin agresif tavırları kullanıcıları arasında çok alay konusu olmuştur.

Çekilen bir reklam filminde cortana’nın takvim tabanlı trafik yoğunluğunu kontrol etme özelliği vurgulanarak kullanıcısına acele bir şekilde yola çıkmalısın çünkü trafik yoğunlaşacak diyor ve siri oradan devreye girerek sen nerden biliyorsun yoğunluk olacağını diye sorar ve cortana da  bunun çok kolay bir şey olduğunu her telefonun bunu yapabileceğini ve takvim randevularına ayrıca da trafik yoğunluğunu kontrol edebildiğini söylüyor.  Cortana’nın diğer özellikleri pek bilinmiyor ve gün geçtikçe kullanıcıları tarafından fark ediliyor bir özelliği de Amerikalı bir kullanıcısı tarafından fark ediliyor kullanıcısını kullandığı bir kelimenin anlamına Oxford’un yayınladığı sözlüğü kullanarak o kelimenin anlamını tanım olarak verdiğini fark etti. Gün geçtikçe siri den daha fazla özelliği olduğu anlaşılan Cortana ilgilerin büyük çoğunluğunu üstüne çekmektedir. Microsoft cortana ile hem çok yüksek bir sükse hem de iPhone şirketini kızdırmaya devam etmekte. Microsoft’un yanı sıra kullanıcılarda Siri’nin üstüne gitmektedir. Geçen günlerde Amerika da yayınlanan bir talkshow da sunucusunun Microsoft’a yapılan kişisel yardımcının adını Cortana koyduğu için teşekkür ederken Siri’nin araya girerek savaş başlasın demesi de kullanıcıların iPhone’la baya uğraşılacağının sinyalini verdi. İlerleyen günlerde Cortana ve Siri çekişmesi gün geçtikçe daha da çekişmeye neden olacağını göstermekte.

Bu kadar olay yaşanırken iPhone şirketi yetkilileri üzerlerine bu kadar oyun oynanmasına ne cevap vereceği hala merak konusu yakın zamanlarda iPhone yetkilileri de bu savaşa bir dur mu? diyecek yoksa ateşe ateşle mi? Karşılık verecek bu konu hem kullanıcıların hem de Microsoft şirketinin merak ettiği bir konu haline geldi.