En sevilen savaş oyunlarının en başında gelen Total War şimdi de en büyük imparatorlardan birini bünyesine dahil ediyor. Atilla Total War’ın yeni yüzü oluyor. Kendi döneminin en ses getirenlerinden olan Atilla ile şimdi de Total War için ses getiriyor.

Creative Assembly, yapılan etkinlik ile birlikte Total War: Atilla oyununu resmen tanıtmış bulunmaktadır. Total War: Atilla, eski Total War serilerine nazaran daha farklı bir oyun olacağı açıklandı. Eski oyunlar üzerinde değişiklikler yaparak Hun İmparatoru Atilla’yı da oyunun temeline oturttular. Total War’ın eski oyunlarında ustalaşmış bir oyuncunun bile çok zorlanacağını ancak keyif alarak zevkle oyunu oynayacağını bildirdiler. Oyunda hastalık ve salgın üzerinde de oldukça durulmuş. Hasta ve güçlü olmayan bir ordu ile oyuna başlanmaktır. Ve bu durumdan dolayı da oyuncuların çok zorlanacağı oyunu ilerletmekte sıkıntıya da düşebileceği söylenmiştir.

Hasta olan Atilla ordusunun hastalığı da bulaşıcıdır. Ve bu bulaşıcı hastalığı sadece düşmanlarına değil, kendi halklarına dostlarına da bulaştırabilmektedir. Bu sıkıntıdan dolayı da dikkatli olmak durumundadır. Ticarette bile hastalık nedeniyle sıkıntı olabilmektedir.

Yeni eklenen bir diğer özellik ise yangın durumudur. Yeni dinamik ateş sistemi ile binalar yanabilecek ancak bu yangın kentin diğer yerlerine diğer binalara da sıçrayabilmektedir. Bu durum da savaş için çok iyi bir strateji olabilecektedir.

2015 yılı içinde satışa sunulması beklenen oyunun sevenleri için bir diğer yapılan özelliği de Total War: Atilla oyununda oyuncular Atilla ve onun savaş ordusunu da kontrol etme şansı bulacaklar.

Büyük Hun İmparatoru olan Atilla 1 milyon kişilik atlı bir orduya sahip olan büyük bir imparator olduğu için Total War gibi sevilen savaş oyunu onu bünyesine kadar sevenlerini oyuna daha da çok bağlamayı hedefledi. Atilla, yaşadığı dönem içinde büyük fetihler yapmış bir imparatordur. Constantinople kentine kadar ilerlemiş olan büyük imparator, Roma’yı da ele geçirmek istedi ancak ele geçiremeden hayatını kaybetti.

Atilla gibi bir İmparatoru oyununa katan bu savaş oyununu oynamanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.