Dünyada büyük ses getiren oyunların başında yer alan GTA, son olarak serinin 5. oyunuyla büyük sükse yaratmayı başarmıştı. Take Two ve Rockstar tarafından tasarlanan GTA 5, henüz ilk 3 gün içerisinde yapımcılarına 1 milyar dolarlık bir kazanç sağlamıştı. GTA 5’in bu kadar kısa sürede bu kadar yüksek bir gelir sağlaması, bazı kişileri doğal olarak harekete geçirdi. Take Two ve Rockstar, bir yandan GTA 5’in yüksek popülaritesinin tadını çıkarırken bir yandan da telif hakkı davalarıyla uğraşıyor.

Take Two ve Rockstar’a açılan çok sayıda telif hakkı davasının en çok ilgi göreni, hiç kuşkusuz Lindsay Lohan tarafından açılan davaydı. Ünlü Hollywood yıldızı Lindsay Lohan, GTA 5’e ait kapak resminde bulunan karakterin kendisi olduğunu iddia etmiş ve bunun için dava açmıştı. Yeterli kanıt olmadığından kapanan dava, Lindsay Lohan tarafından yeniden açıldı. Bu defa işi sıkı tutan Lindsay Lohan’ın avukatları, tamı tamına 67 sayfa tutan bir dava raporu hazırladı. 67 sayfanın aşağı yukarı 45 sayfasının kanıtlardan oluştuğu bildirilirken davanın sonucunun ne olacağı merakla bekleniyor.

Lindsay Lohan, GTA 5’e ait kapak resminde bulunan bikinili karakterin kendisi olduğu konusunda bir hayli ısrarcı. Bunun için mahkemeye başvurmaktan geri kalmayan Lindsay Lohan, bu işin peşini uzun süre bırakmayacak gibi görünüyor. Take Two ve Rockstar’a açılan çok sayıda telif hakkı davasına rağmen Lindsay Lohan’ın göz önünde olan bir kişi olması ve birçok kişi tarafından kapak resminde yer alan bikinili kıza ciddi anlamda benzetilmesi, bu davanın daha çok ilgi görmesini sağlıyor. Önceki davadan istediği sonucu alamayan Lindsay Lohan, bu dava neticesinde haklı çıkarsa yüklü bir telif hakkı bedeli alacak gibi görünüyor.

Özellikle dünyada ses getiren oyunların piyasaya çıkmasının ardından sıkça yaşanan telif hakkı davaları, bu olayla beraber ayrı bir boyut kazandı. Hiç kuşkusuz Take Two ve Rockstar’da bu davaya diğerlerine nazaran daha çok önem veriyor. Take Two ve Rockstar yetkilileri, söz konusu karakterin Lindsay Lohan olmadığı konusunda emin olsalar da mahkemenin vereceği kararın ne olacağı kimse tarafından bilinmiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz