Oyuncak deyip küçümsememek gerekiyor. LEGO teknik setleri ile daha önce inanılmaz şeyler yapmıştı. Şimdi de robotik bir kol yaptı.

LEGO, daha önce çalışan bir mikroskop ve devasa bir kule yapmıştı. LEGO teknik kitlerini kullanarak çeşitli cihazlar, robotlar, mekanizmalar ve makinalar yapabiliyor. LEGO meraklısı Dave Voltaggio, uzun zamandır üzerinde çalıştığı robotik kol modelini muhteşem bir görüntüye getirdi.

Geçen hafta düzenlenen LEGO festivalinde, Voltaggio üzerinde çalıştığı altıncı tasarımı olan robotik kolunu tanıttı. Robotik koluna ismini vermiştir. Voltaggio yedinci versiyon için kolları sıvamış durumda.

Bu robotik kol LEGO’nunMindstorms EV3 kitinden faydalanılarak üretilmiş. Bu kitin içinde farklı boyutlarda motorlar, kızıl ötesi sensörleri, dokunma, renk, kitin beynini oluşturan kontrol modülü ve milyonlarca parça bulunuyor. Ayrıca özel uygulamalar ile kontrol modülü programlanabiliyor.

LEGO robotik kolun çalışması oldukça kolaydır. Her bir parmakta motor bulunuyor ve bu motorlara düşen butonlar var. Fakat kolun pilleri çabuk bitiyor. Voltaggio saatte bir pil değiştirdiğini söylemiştir.

Robotik kol BrickFair festivalinde birincilik ödülüne layık görülmüştür.

MARK VI
MARK VI

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz