Telefonların en zayıf özelliklerinin başında hemen tükenen şarjlara sahip olması geliyor. Aynı zamanda şarj işlemi tükenme hızı ile doğru orantılı değildir yani şarj işlemi uzun sürer.

Yeni bir raporun iddiası, sadece yazılım ile kısa sürede şarj etmektir. TechnologyReview’un raporuna göre Qnova ismindeki şirket, bir yazılımla şarj süresini kısaltacağını söylüyor. İddiası pilin daha çabuk şarj olduğu ve uzun ömürlü kullanılacağı yönündedir.

Qnovo teknolojisiyle donatılan telefon, adaptöre bağlandığı an telefona bir sinyal ulaşacak. Pilden, piline durumuna ait geri voltaj cevabı gelecek. Böylece Qnovo, pilin adaptörden ne kadar veri çekeceğini hesaplayacak.

Normalde pile güç verilmesi ona hasar verir. Fakat Qnovo teknolojisi bunu kontrol altına alacak ve kontrolleri sürekli yapacak. Normal şartlarda 15 dakikalık bir şarj 1,5 saatlik konuşma süresi sunar. Ama Qnovo teknolojisi ile 15 dakikalık şarj 6 saatlik konuşma imkanı sağlayacak.

Qnovo önümüzdeki yıllarda bazı telefonlarda kullanılacağını söylüyor. Fakat hangi firmanın Qnovo teknolojisini sunacağı henüz açıklanmamıştır.

QNOVO
QNOVO
Paylaş
Önceki İçerikLego İle Robotik Bir Kol Yaptı
Sonraki İçerikGarson Robotlar
Emre
1986 İstanbul doğumluyum. Memur anne ve babanın üç çocuğundan biri olarak Türkiye'nin birçok bölgesinde bulundum. Öğretmen Lisesi'nden sonra Selçuk Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünü bitirdim. Halen bu alanda çalışmalarıma devam etmekteyim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz