Teknoloji dünyası daima ürünler arasındaki çatışmalara ev sahipliği yapmaktadır. Tartışma konularından biri de ürünlerin içinde hangi maddelerin kullanıldığıdır.

iPhone 6 alıcısıysanız ve çevre dostuysanız işte tam size göre bir haber! Apple’dan gelen bir açıklama, üretilecek olan yeni telefonlarda daha önceki telefonlarda da kullanılan fakat üretim sırasında çalışan insanlarda bazı sağlık sorunlarına yol açabileceği belirlenen bazı maddelerin kullanılmayacağını söylüyor.

Birçok kullanıcı, telefonların çoğunda buna iPohe’dadahil içinde benzin ve hekzan kullanıldığına inanmamaktadır.

Apple’ın Çin’de ürettiği cihazlarda kullandığı maddelerin, 1,5 milyon fabrika çalışanında lösemi, sinir zedelenmesi, böbrek yetmezliği ve karaciğer gibi hastalıklara yakalandığı haberi çıkmıştır. Bunu bilen bir grup firmaya karşı dilekçe kampanyası başlatmıştır.

Apple kendi araştırmalarıyla kullandığı malzemelerde sağlık sorunu yaşanmadığını ispatladı. Fakat yine de benzin ve hekzan maddesinin kullanımını en aza indireceğini duyurdu.

Apple hala bu iki maddeyi parça bileşenlerini parlatmak ve temizlemek için kullanıyor. Fakat tepkilerle birlikte bunların kullanımını en aza indireceğini duyurması önemli bir adımdır.

İPHONE 6
İPHONE 6

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz