Genelde hacker dendiği zaman aklımıza büyük isimler gelir. Fakat son günlerin önemli isimlerinden olan Çinli Wang Zhengyang henüz daha 12 yaşında ve hacker olarak tüm dünyada nam salmış durumda. Kendisi, çevresinde ve okulunda çok başarılı bir isim. Genç yaşına rağmen bilgisayarlar ile arası çok iyi. Üstelik bilgisini de yardımcı olabilecek şekilde kullanıyor olması, onun kısa süre içerisinde daha çok bilinen bir isim haline gelmesini sağlamış.

Wang, küçük yaşına rağmen çok önemli etkinlikler de yer alıyor. En son yapılan 2014 Çin İnternet Güvenliği Konferansı’n da bulunan Wang, bu konferans içerisinde özel bir konuşma yaptı. Genç yaşta sahip olduğu bilgi birikimi ve yaptığı konuşması, konferansa katılan herkes tarafından dikkat çekti, ilgi gördü.

Dünyanın en küçük hackeri olarak bilinen Wang, aslında bir ödevi yapmamak, kolay yol aramak için çıktığı yol ile bu dünyaya adım atıyor. Wang, ilk olarak okuduğu okulun sistemini hackliyor.  Amacı, okulun sistemine girmek ve ödevinden kurtulmak. Pekin’de bulunan Qinghua Lisesi öğrencisi olan ve henüz daha 1. sınıfa yer alan Wang, yaptığı bu hackleme olayı ile, çevrimiçi olarak cevap sunan sistemi devre dışı bırakıyor.

Ayrıca sadece kendine ait işlerde de bilgilerini kullanmıyor. Şuana kadar yaptığı taramalar ile 100’ün üzerinde bilgisayarda açık bulmuş durumda. Bu açıkları ise, kendisi gidermiş ve 100’ün üzerinde ki bilgisayar için oldukça fayda sağlamış durumda.

Geleceği Parlak Bir Yazılımcı Olabilir

Bir çok kişi, Wang Zhengyang için çok önemli gelecek önerilerinde bulunuyor. Ayrıca önemli bir kesimde Wang Zhengyang için farklı bir eğitim düzeni uygulanmasını istiyor. Bu yaşta, bu şekilde hareketleri ve bilgi seviyesi olan, ilgisi ile sistemlere rahatlıkla girebilen Wang Zhengyang’ın gelecekte çok iyi bir yazılımcı ya da çok iyi bir siber güvenlik uzmanı olacağı konusunda düşünceler oldukça fazla. Tabii bu konuda Wang Zhengyang’ın ne istediği ve geleceğini nasıl şekillendireceği tamamen kendisine, ailesine bağlı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz