Bilim sanayi ve Teknoloji bakanı olan Fikri Işık, halk içinde artık yeni nesil kriptolu cihazların kullanılabileceğinin sinyallerini verdi. Uzun süredir gündemi meşgul eden kriptolu telefonların aslında amacı, dinlenemez oluşudur. Geçtiğimiz günlerde ise Devletin en üst makamlarındaki kişilerin bile kriptolu telefonları olmasına rağmen takibe alındıkları ve gerek ortam dinleme gerek konuşmaları dinleme gibi özellikler ile güvenlikleri ellerinden alınmış olduğu açığa çıkmıştı.  Bakan ışık yaptığı konuşma da bu dinlenmelerin hem örgüt tarafının hem de telefonu yapanların orak bir çalışması ile ortaya çıkacağını aktardı. Böylesine ciddi bir konuda oldukça derin darbe alan Devlet ise artık yepyeni cihazlar ile kendilerini ekstra korumaya alacaklarını aktardılar.

Yılbaşına kadar tüm Devlet üst düzeyinde bulunanlara son sistem ve oldukça güvenlikli yapılan kriptolu telefonlardan dağıtılacağı açıklandı.  Henüz çalışmaların devam ettiği ve bir süre daha yapılan çalışmalar sonrası emin olunup cihazlar dağıtılmaya başlanacak. Böylelikle artık gerek ortam dinleme, gerek yapılan görüşme ve mesajlaşmalar tamamen gizli kalacaktır. Birçok önemli detayların sızmasını sağlayan bu yöntemden kurtulmak için şuanda tüm konusunda uzman kişiler çalışıyor. Her ne kadar çok güvenli olduğu söylense de, kullanıcıların yine de bu cihazlara güveni tam anlamı ile olabilecek mi bilemiyoruz tabi ki

Herkesin bildiği Kriptolu telefonlar dinlenemez yargısı da böylelikle yerle bir olmuş oldu. Uzun süre gündemde kalan ve hala devam eden yankıları ile devletin güvenliğini tehlike altına sokan bu konuda ise incelemeler halen devam ediyor.

Bakan Işık aynı zamanda halkın kullandığı telefonların dinlenme açısından güvenli olmadığını ve kriptolu telefonları kullanarak kendilerini de koruma altına alabilecekleri aktardı. İsteyen kriptolu cep telefonu kullanabilecek açıklamasını yapan Bakan şuan için çalışmaların devam ettiğini aktardı. Bakan Işık, Tübitak ile yapılan görüşmeler sonrasında herkesin kolaylıkla dinlenebileceği bir sistem çıkıp daha güvenlikli olan telefonlara geçiş yapmalarında bir sakınca olmadığını aktardı.  Gelecek olan sivil talepleri ile bunu daha da yaygın hale getirmeyi planlayan Sayın Işık isteyen kriptola telefon hakkını elde edebilecek dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz