Bir yandan teknoloji, bir yandan bilim alanı derken sürekli yeni şeyler görmeye devam ediyor ve oldukça şaşırmaya da devam ediyoruz. Bugünlerde ise yine çılgınca bir buluş ile akıllarımız karışmış oluyor. Bir sünger parçası ile elektrik üretilir mi? Gelin bu sorunun yanıtını hep beraber haberimizde okumaya başlayalım

Aslında enerji kaynaklarının azlığı ve giderek tükeniyor konuma gelmesi ve gelişen ülkelerde yetersiz kalması, uzun zamandır üzerinden tartışılan ve dikkat edilen bir konuydu. Ülkemizde de sürekli elektrik tüketimi hakkında paneller verilmekte ve yeni kaynaklar kazandırılmaya çalışarak insanlara daha rahat kullanım hakları tanınmaya çalışıyor.

Bugünlerde elektrik üreten birçok yeni ürün ve yapım duymuş olabilirsiniz ama bir süngerden elektrik üretildiğini ilk defa okuyacaksınız. Elbette şuan için bu süngerden kazanılan elektrik çok az sayılacak bir aşama ama bu bazı şeylerin ne kadar geliştiğini ve bilim dünyasının bu konuda asla boş kalmadığını gösteren bir kartvizit görevini görmüş oluyor. Sürekli yapılan çalışmalarda sonuçlarını en güzel meyve olarak bizlere göstermiş oluyor.

Peki, bu süngerin elektrik üretmesi ne gibi başlangıçları beraberinde getirecek onları bilemiyoruz ama bu konu ile uğraşan bilim adamları kısaca her şeyden elektrik üretilebileceğini bir nevi ortaya koymuş oluyor. Eskiden imkânsız denilen her şey nasıl şimdi çok rahat önümüzdeyse, ileride de birçöok farklı alanda elektrik üretimleri devam ediyor olacak. Gelişen dünya e toplumumuz çok yüksek oranlarda elektrik tüketimi yapıyor ve dolayısı ile sadece elde olan kaynakların yetmeyeceği çok açık olarak ortaya konuluyor.

Ülkemizde de bu gibi çalışmaların sürekli olduğu ortada. Mucitler her zaman daha kolay şekilde ve daha çok miktarda enerji nasıl kazanacakları hakkında çalışma yapıp duruyorlar. Bizlerde ülke olarak böyle çılgın konularda yer alır mıyız bilemiyoruz ama böylesine bir çalışma tüm dünyanın gurur duyduğu bir çalışma olsa gerek.  Bugünlerde sünger enerji alanı yaratırken belki ilerde herkes kendi evinde kullandığı eşyalar ile de elektrik üretmeye başlayabilecekler. Çok yakın zamanda yepyeni haberler alacak ve bunu nasıl yapabiliyorlar diye yine dehşetle okuyor olacağız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz