Katar Halife Stadı İçin Yapılan Teknoloji

Dünyadaki en büyük sektör haline gelen Futbol serüvenine 2022 yılında yapılacak olan Dünya kupası ile devam edecek. Katarda yapılaması için proje hali basına sunulan bu stadın en büyük özelliği bütün stat içindeki hava akım kontrolleri ve sabitleyici sistemleri sayesinde stat içi sıcaklığı 26 derecede tutulmasını sağlamak. Bu özelliği ile stat tasarımcıları kendilerinden gurur duymakta haklılar. Al Rayyan da bulunan Halife Stadyumu 1976 yılında inşa edilen stat 2006 yılında yenilenmiştir.Bu stat daha önce Asya Kupası (1988, 2011) ve FIFA Dünya Gençler Şampiyonasına (1995) ev sahipliği yapmıştır. Katarda yapılacak olan bu stat 2016 yılında tamamlanacak ve 2019 yılında IAAF Atletizm Dünya Şampiyonasına ev sahipliği yapacak.

Yenileme sonrası 40.000 oturma kapasitesine sahip olacak bu stat tek dalgalı çatı ile Dünya kupası stadyumu içindeki tüm bölümler serinliğini korumak için tasarlandı. Bu stat için gelecek olan misafir yani futbol severlerin geldiği araçlarda düşünülerek 2300 araç kapasitesine sahip birde otopark inşa edilecek. Ayrıca bu stat çevresinde yol alan Sports City metro istasyonu da bu stata yakın yerde durak olacak şekilde ayarlanacak.

Sonuç olarak ileri teknoloji ürünü olacak bu stat içindeki futbol severlerin hoş vakit geçirebilecekleri bir alan olacağa benziyor.

Katar Halife Stadı İçin Yapılan Teknoloji
Katar Halife Stadı İçin Yapılan Teknoloji

Kaynak: Gizmag

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz