2015 Yılında Meizu Telefonları Gelecek

Çin telefon üreticisi Meizu zaten Ubuntu Linux işletim sisteminin bir sürümünü çalıştıran bir akıllı telefon başlatmak için planlarını açıklamıştı. Şimdi Meizu ve Canonical 2015 yılı başlarında bu telefonların ilk ürünün başlatmak için bir anlaşma imzaladı.

Meizu adlı telefonlar Ubuntu tabanlı yazılımı çalıştırmak için tasarlanmış. Şirket Flyme OS (şirketin şu anda sunduğu Flyme Android tabanlı sürümü ile karıştırılmamalıdır) çalıştıran kendi özel versiyonunu da geliştiriyor.

Canonical, birkaç yıldır telefonları ve tabletler için Ubuntu üzerinde çalışıyor. İşletim sistemi Ubuntu’nun masaüstü / dizüstü sürümü bazı tasarım ipuçları ile ortaya koyuyor ama dokunmatik ekranlar için tasarlanmış uygulamaları, yeni nesil ürünleri çalıştırmak için tasarlanmıştır.

Kaputun altında çalışan Ubuntu masaüstü sürümü ile kod kullanılıyor ve kullanıcıların masaüstü uygulamaları çalıştırmak için harici ekran ve diğer aksesuarları bağlama izni için de planları vardır. Geminin ilk Ubuntu / Flyme telefonları açılış kapsamında bu özelliği içerecek ama kararlar henüz net değildir.

Meizu Çin ve Avrupa’da Ubuntu yazılımı ile ilk telefonları piyasaya sürmek için yaptığı planlarına geri sayıyor.

2015 Yılında Meizu Telefonları Gelecek
2015 Yılında Meizu Telefonları Gelecek

Kaynak: GizChina

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz