Bazı standartların ortaya çıkması ve sektörde kendine yer edinmesi uzun vakit alabiliyor. Zaman ilerledikçe yeni standartların tutup tutmayacağı belli oluyor ve bunları kimin destekleyeceği konusundaki cevaplar alınmış oluyor.

OpenCL teknolojisi, başta grafik işlemci olmak üzere akış işlemcileri ya da paralel veri işlemcileri diyebileceğimiz matematiksel işlemler konusunda uzman olan işlem bildirimlerinin toplu halde kullanılması sonucu performans artışı sağlanıyor. Bu durum performans artışından yararlanmanın en yaygı standardı haline geldi.

İşlemciye birleşik olan grafik işlemci ya da bağımsız oyun amaçlı grafik kartları gibi birçok sistem OpenCL standardı sayesinde çok fazla tekrarlı veri işleme görevini çok daha hızlı gerçekleştiriyor.

OpenCL teknolojisi bölünebilecek her türlü işlemi ya da genel amaçlı hesaplama işlemlerine indirgenebilecek işlemleri, işlemci performansının kat ve kat üstünde işleyebilse de sektörde bazı alanlarda öne çıkıyor. Tekrarlı işlemler dediğimiz konuyu en iyi anlatan tanım video işlemedir. Normal şartlarda en yüksek performansa sahip olan işlemci bile, betimleme yapmak gerekirse ağlatan uygulama olarak ortaya çıkıyor.

Düşünülünce birçok çoklu ortam hesaplamasına gerek duyan işlemlerde OpenCL teknolojisi kullanılarak şekillenebilir. Şimdilik bu teknolojinin daha başlarındayız ama zaman geçtiğinde genel kullanım performansını çok ileri seviyede arttıracak bir sistem olarak karşımıza çıkacaktır.

İşlemci Performansını OpenCL İle Arttırın
İşlemci Performansını OpenCL İle Arttırın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz