Akıllı telefon pazarına yönelik yapılan pazar araştırmalarının sonuncusu açıklandı. Verilere bakılırsa iPhone 6 beklentisine rağmen, pazar payını Apple’ın arttırdığı gösteriliyor.

Son araştırma akıllı telefon pazarına yönelik ilginç sonuçlar ortaya çıkardı. comStore adındaki araştırma kuruluşu Amerika’daki akıllı telefon pazarında Nisan ve Temmuz aylarını içeren 3 aylık süreç içinde Apple’ın pazar payını sembolik olsa da arttırdığı sonucuna vardı.

iPhone 6 beklentisinin artığı ve iPhone 6’ya yönelik sızıntıların da arttığı bu dönemde Appl2ın Pazar payını koruyarak artırması gerçekten büyük bir başarı olarak görülebilir. Apple firmasının en yakın takipçisi olan Samsung da takibi sürdürüyor ve yüzde 30’luk barajın altında kalarak ikincilik konumunu da sürdürmeye devam ediyor.  Nisan ve Temmuz ayları arasında yüzde 0.7 olan pazar payını arttırarak yüzde 28.4’e ulaşan Koreli şirket için önemli başarı.

LG, HTC ve Motorola ise bu dönemlerde kayıp yaşamış olan 3 marka olarak göze çarpıyor. İlk 5 sıranın son üçlüsünü oluşturan LG, Motorola ve HTC’nin pazar payları oldukça düşük. LG cephesinin pazar payı yüzde 6.4 olarak kayıtlara geçmiş. Motorola firmasının pazar payı yüzde 5.7 olarak verilmiş ve son olarak HTC’nin payı ise yüzde 4.7’de kalmış.

Bu markalar sıralamada yerlerini ve pazardaki konumlarını sembolik düşüşler yaşayarak korumayı başarmışlar.  Bundan sonraki dönemde ise 2014’ün son çeyreğinde yapılan tüm cihaz tanıtmaları ve özellikle iPhone 6’nin piyasaya çıkması ile tüm veriler değişebilir.

iPhone 6 Beklentisi Apple’ı Etkilemedi
iPhone 6 Beklentisi Apple’ı Etkilemedi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz