İran’da WhatsApp Yasaklandı

İran’da yasaklanan Instagram’dan sonra şimdi de Tango, Viber ve WhatsApp uygulamaları yasaklandı. İran Yargıtay Başkanı Laricai’nin isteği nedeniyle en geç otuz gün sonra uygulamalar kullanıma kapatılacak.

Erişime kapatma gerekçesi olarak birçok neden gösterildi. Bu nedenlerden birkaçı, genel güvenlik, İslam ahlakı ve İran İslam Lideri Humeyni için yapılan hakaret mesajları sayılabilir.

Yargıtayın isteği üzerine İran İletişim Başkanlığı’na erişim engelleme kararını ileten Başsavcı Muhsini Ejei bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada daha öncede buna benzer kararlar alındığını ve bu uygulamalarda problemler yaşandığını belirtti ve İran İletişim Başkanlığı’nı bir güzel eleştirdi.

Kararda en büyük paya sahip olanlar ise muhafazalardır. Bu konu hakkında daha hoşgörülü olmaları istense de İran Cumhurbaşkanı tarafından hoşgörüye davet edilseler de muhafazakar tarafın bu tip konularda çok katı oldukları görülüyor.

İran’ın radikal yargısı ve onun sosyal ve siyasal liberalli reformcu Cumhurbaşkanı Hasan Rouhani WhatsApp gibi popüler olan anlık mesajlaşma hizmetlerini engellemek için bir ay süre vermek zorunda kaldı.

Bunları ahlaksız ve suç içerikli olarak tanımlıyorlar. İran medyası tarafından taşınan bir mektupta ortaya çıktı. Ülkede internetin bir fırsat değil tehdit olduğu düşünülüyor. Zaten video, televizyon ve müziklerden yedikleri yemeklere kadar dikkat eden İranlılar sonunda anlık mesajlaşmalara da bulaştı. Genel ahlak dışında İslam ahlakı için de yıkıcı bir tehdit olarak bu uygulamalar bir ay içinde erişme kapatılacak.

Kaynak: www.timesofindia.com

İran’da WhatsApp Yasaklandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz