Google Glass Başarısız Mı Oluyor?

Google Glass’ın devrimsel yenilik getireceği konuşuluyor. Bir zamanlar piyasaya aynı şekilde çıkan Segway başarısız olmuştu. Bunun nedeni ise:

Google Glass aslında oldukça niş bir ürün. Buna rağmen hala çok yüksek değerde satılıyor ve beklide bu yüzden yaygın bir kullanım alanı oluşturabilmiş değil. Bu konuda beklentiler bayağı yukarıda ama ürünün ne olduğunu sadece çok az kişi biliyor.

Segway’de Google Glass gibi herkesin ilgisini oldukça çekmişti. Fakat öyle bir sorun var ki bu ürünü kullananlar kullanmayı bırakıyor. Ürün sahipleri bir süre sonra glasshole tanımı sayesinde son buluyor.

Google Glass kullanıcıları ise ürünün tek işlerine yarayan özelliğinin üzerinde bulunan ve baktıkları yeri kaydeden kamerası olduğunu söylüyor.

Birçok Google Glass kullanıcısı ile görüşme yapmaktan çekinen bir sürü insan bulunuyor. Çünkü karşısında Google Glass takan birisi ile konuşmak insanları rahatsız ediyor ya da kendilerini rahat hissedemiyorlar.

Bu ürün aslında oldukça güzel ama bulunduğu pazar henüz bu ürünü kabullenemedi. Google Glass’ın dünyayı görüş şeklimizi değiştireceğine dair yorumlanması sadece bir yanılsama üzerine kurulmuş durumda.

Ürün çıkmadan önce beklentiler sürekli yükseltildi. İnsanların beklentilerinin yüksek olması üründen daha çok beklerken umduklarını bulamamalarına neden oldu. Bu denli yüksek eklentiye doğrusal olarak bakıldığında bir de üzerine ürünün geç çıkma ihtimali doğarsa ürünün başarısız olma ihtimali artıyor. Yani Google Glass’ın geleceği pek parlak görünmüyor.

Kaynak: www.quara.com

Google Glass Başarısız Mı Oluyor?
Google Glass Başarısız Mı Oluyor?
Paylaş
Önceki İçerikAudi RS7 Tanıtıldı
Sonraki İçerikİran’da WhatsApp Yasaklandı
Emre
1986 İstanbul doğumluyum. Memur anne ve babanın üç çocuğundan biri olarak Türkiye'nin birçok bölgesinde bulundum. Öğretmen Lisesi'nden sonra Selçuk Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünü bitirdim. Halen bu alanda çalışmalarıma devam etmekteyim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz