iOS 8’in Bataryadaki Performansı

17 Eylül akşamında Türkiye için kullanıma sunulmuş olan yeni Apple işletim sistemi iOS 8, iOS7 ile kıyaslandığında bakalım nasıl bir batarya performansı sunuyor?

Apple 17 Eylül’de kullanıma sunulan yeni işletim sistemi iOS 8 tüm dünyada aynı anda kullanılmaya başlandı. Gelen ilk haberlere göre iOS 8’e geçiş iOS’den daha yavaş. Bu durum kullanıcıların yeni işletim sisteminin gerçekten aynı oranda çalıştığını görme isteklerinden kaynaklı olduğu söyleniyor.

iOS 8 ile iOS 7 batarya süreleri hakkında ise pek çok yorum yapıldı. Apple kanayan yara sayılan telefonun kullanım süresi detayına birçok yeni özellik kazandırdığı iOS 8 ile birlikte batarya ömrünün nasıl olacağı herkes tarafından merak ediliyordu. iOS 7.1.2 ile iOS 8’in son sürümü ile arasında fark olmayan iOS 8 GM sürümünün batarya performansı açısından karşılaştırılan bir tablo yapılmış.

iOS 8 ile birlikte iPhone ve iPad’in batarya performansı açısından daha iyi bir kullanım süresinin sunulması beklenirken, tabloya baktığımızda bizim beklentilerimizin karşılanmadığını görüyoruz. iPhone 4S,iPod Touch ve iPad Mini yeni güncelleme ile pil gücünü azda olsa arttırır. iPhone 5C, iPhone 5S, iPad Mini ve iPhone 5 işletim sisteminin değişikliği sonrasında pil gücünde de azalma tespit ediliyor.

Yani kısaca şarj konusunda zaten oldukça sıkıntılı olan iPhone’lar yeni güncelleme ile de düzelemeyecek. Bu durum en azından şu anki sürüm için geçerli.

Kaynak: www.redmondpie.com

 

iOS 8’in Bataryadaki Performansı
iOS 8’in Bataryadaki Performansı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz