Google Play Store Müşteri Memnuniyeti Artacak

Kısa süre sonra Google Play Store müşterileri çok daha korunaklı bir sistem içerisinde yer alacak. Geliştiriciler için de daha dikkatli olma zamanı geldi.

Google Play Store müşteriye hitaben daha kullanıcı dostu olacak. Google cephesinden gelen haberlere bakarsak şirket Play Store kullanıcılarının ücretli uygulamalar alırken ya da uygulama içi satın alımlarda sıkıntı çekmesini istemiyor. Artık ek ücret özelliği bulunan uygulamaları yüklerken Google sistemi sizi uyaracak. Hem de ne kadarlık bir ücret yelpazesine sahip olduğunu bildirecek. Bu şekilde Android cihazlara sahip kullanıcılar ödeyecekleri para konusunda fikir sahibi olacak.

Sistemde bulunan başka bir özellik ise uygulama geliştiricileri için gelecek. Tüm diğer yeniliklerle birlikte 30 Eylül gününde aktif halde olacak. Artık geliştiriciler uygulama sayfalarına açık adreslerini yazmak zorunda kalacak. Geliştiricilerin bir ofisi yoksa işlerini kendi evlerinden yürütüyorsalar bulundukları yerin adresini yazacaklar. Bu kural yalnızca ücretli uygulamalar için geçerli. Google’ın yaptığı açıklamada bu durum sadece müşteri güvenliği için olduğunu söyledi. Ancak olup olmadık nedenlerle geliştiricilere kızan müşterilerin açık adrese sahip olması sıkıntılı durumlara yol açabilir.

Google adres bilgisi silindiğinde uygulamayı sistemden kaldıracak. Google’un koyduğu yeni uygulamalar da geliştiriciler sıkıntı yaşayacaktır. Başlarını belaya sokmaları an meselesi gibi görünecektir. Bu nedenle beklide geliştiriciler sahte adres ile kendilerini garantiye almak isteyebilirler. Uygulama iade prosedüründe iyileştirmede bulunulmuş ve 15 dakika olan süre iki saate çıkarılmıştı.

Kaynak: www.darkreading.com

Google Play Store Müşteri Memnuniyeti Artacak
Google Play Store Müşteri Memnuniyeti Artacak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz