Son yıllarda tıp dünyası kanser gibi tedavisi bulunamayan pek çok hastalık için seferber olmuş durumda. Son haftalarda ise kanser hakkında ileriye dönük olumlu haberler geliyor ve pek çok hastanın umutlarını yeniden filizlendirmeye yardımcı oluyor. Biz de böylesine önemli bir hastalıkta yaşanan gelişmeleri siz takipçilerimize her an aktarmaya gayret ediyoruz.

Özellikle kadınlarda görülen bir hastalık olan meme kanseri ise kanser türleri arasında en fazla görülen kanser tipi. Uzman doktorların özellikle belirli yaşın üstündeki kadınlara düzenli periyodik aralıklar ile kontrole gitmelerini telkin ettiklerini biliyoruz. İngiliz bilim adamlarının son çalışması da meme kanserinin ilerlemesini oldukça yavaşlatıp yaşam süresini uzatıyor. Aromataz inhibitörü ile bifosfonat grubu ilaçların meme kanserinin ilerlemesini nüksetmesini durdurabildiği belirtiliyor.

Deneyler ile de desteklenen bu iddialar meme kanseri tedavisinde yeni bir çağın açılmasına ve tedavi imkanlarının bir hayli yükselmesine yol açabilir. Biz de ergenlik çağına giren her kadını düzenli aralıklar ile kontrole gitmeye çağırıyoruz. Zira erken teşhis hayat kurtarır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz