Imp Mini PC ARM Tabanlı Ubuntu Bilgisayar

Ubuntu Linux ile çalışır, ancak yükleme ve işletim sistemini kendiniz yapılandırma yapacaksanız bunun üzerinden gitmek için küçük, düşük güç masaüstü bilgisayar isteyebilirsiniz.

Şirket Imp ARM tabanlı CPU, 2GB RAM ve açık kaynak yazılımı ile küçük bir masaüstü teslim edecek. Yaklaşık 150 dolardan çalıştırmak için beklenen fiyatlar ile yakında projeyi finanse etmek için bir kalabalık fonlama kampanyası başlatmak istiyorlar.

Imp bilgisayar 65 dolar fiyat için  HardKernel en Odroid-U3 geliştirici kurulumuna dayanmaktadır. Ama ürün  kurulu bir durumda veya depolama ile gelmiyor ve bir işletim sistemini kendiniz yüklemeniz gerekiyor.

Imp sistem, diğer ürünler arasında Cinnamon masaüstü ortamı ve Firefox ve Chrome web tarayıcıları ile birlikte, depolama 8GB ve Ubuntu 14.04 LTS önceden yüklenmiş olarak gelecek.

Kutusunda 4.3 x 4.3 x 1.2 ve 10/100 Ethernet, mini HDMI portu, 3 adet USB 2.0 bağlantı noktası, bir mikro USB bağlantı noktası, 2GB RAM özellikleri ve 1.7 GHz Exynos 4412 Samsung ARM Cortex-A9 Quad çekirdekli işlemci ile gelecek.

Imp henüz küçük bilgisayar, çok sayıda türü hazır olmasa da kendi ekibi geçen ay bir geliştirici sürümü modeli çıkardı ve bu yüzden çalışma prototiplerinin olduğunu bilmek herkese umut verdi.

Imp Mini PC ARM Tabanlı Ubuntu Bilgisayar
Imp Mini PC ARM Tabanlı Ubuntu Bilgisayar

Kaynak: Science Blogs

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz