Google'ın Materyal Tasarım Fikirlerini Linux Ödünç Aldı

Google Materyal Tasarımı denilen Android 5.0 ile yeni bir tasarım dili tanıttı. Bu canlı renkler, beyaz alanda bir sürü farklı ekran elemanlarını gerçek malzemeler gibi hissettirmek için tasarlanmış animasyonlara dayanır.

Örneğin, bir uygulama iki ekran arasında geçiş yapacaksa diğerine geçerken bir yaprak kağıt kayar gibi hissettirerek bunu yapar.

Android akıllı telefonlar, tabletler ve TV’ler için tasarlanmış ama farklı alanlarda da kullanılmak üzere Materyal Tasarım kavramları geliştiricileri durdurmak için masaüstü Linux işletim sistemlerine Materyal Tasarımı getirmek üzerinde çalışılıyor.

Geliştirici Michael Spencer Kuvars OS adlı yeni bir Malzemeden ilham alan Linux tabanlı bir işletim sistemi üzerinde çalışmaya başladı ise Evolve OS geliştiricileri son zamanlarda, onların Budgie masaüstü ortamına Material Design yani malzeme tasarım elemanları getirerek çalışmaya başladı.

Kuvars OS Qt kullanma Evolve yaklaşımı olarak görülecek, GTK kullanıcı arayüzü araç için Material unsurları getirecektir. Ama Spencer da Evolve OS ekibi ile temasa olmuş ve onlar uygulamaları işletim sistemi genelinde benzer bir şekilde çalışmasını sağlamak için çalıştıklarını belirtmiştir.

Spencer da ekibi çapraz platform, Windows, OS X üzerinde çalışan yetenekli ve diğer Linux dağıtımları olacak geliştiriyor UI araç seti üzerinde çalışıyor.

Takımlar kadar göstermiş grafiklerin çoğu sadece kaba maket ya da erken tasarım prototipi olduğunu unutmayın. Ama masaüstü işletim sistemleri Android için Google‘ın yeni kullanıcı arayüzünden fikirler getirmek için çalışan en az iki takımın olduğunu ve çeşitli linux dağıtımları için Google’ın fikirlerini aldıklarını görmek ilginç oluyor.

Google'ın Materyal Tasarım Fikirlerini Linux Ödünç Aldı
Google’ın Materyal Tasarım Fikirlerini Linux Ödünç Aldı

Kaynak: Linux

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz