MWC 2017'de Huawei'nin yeni amiral gemisi P10'un ön incelemesini gerçekleştirdik.

Bu yıl Barcelona’da düzenlenmiş MWC 2017 telefonları inceleme turumuzun bir sonraki telefonu ise Huawei’nin yemi amiral gemisi olan Huawei P10. Kamera’daki başarısı ve işçiliğe odaklanılırsa, Huawei P10, 2017’de kamera ve işçilikte sürpriz olarak en iyi telefon seçilebilir. İşte Huawei P10’un ön incelemesi, fiyatı ve piyasaya çıkış tarihi.

Huawei P10 : 

  • İşletim sistemi: Android 7 Nougat
  • Boyutlar: 145.3 x 69.3 x 7 mm / 145 gr ağırlık
  • Ekran: 5.1-inç 1080p IPS-NEO LCD ekran
  • İşlemci: HiSilicon Kirin 960 (4×2.4 GHz Cortex-A73 & 4×1.8 GHz Cortex-A53)
  • Grafik işlemci: Mali-G71 MP8
  • RAM: 4GB
  • Depolama alanı: 64GB – Arttırılabilir hafıza (256 GB)
  • Arka Kamera: Çift 20MP + 12MP f/2.2, OIS, Çift-ton LED flaş, 4K video kayıt
  • Ön Kamera: 8-megapiksel f/1.9
  • Batarya: 3.200 mAh
  • Diğer Özellikler: USB Type-C bağlantı, Parmak izi okuyucu

Çinli Huawei şirketi, Apple ve Samsung’un içinde bulunduğu teknoloji yarışmasına, bugüne kadarki en gelişmiş akıllı telefonu kattı. Huawei P10, Barselona’daki Mobile World Congress‘de tanıtıldı. Dürüst olmak gerekirse, bu biraz formalite gibi görünüyor.

MWC 2017’de Huawei’nin yeni amiral gemisi P10’un ön incelemesini gerçekleştirdik.

Burada Huawei P10 hakkında her şeyi bulabilirsiniz.

İlgili Konu : MWC 2017’de hangi telefonlar tanıtıldı? Daha fazlası için TIKLAYINIZ

Bakınız: Nokia 3310 Fiyatı Ve Özellikleri Belli Oldu! Haber için TIKLAYINIZ

Tasarım

Şirket tasarımla fazla ilgilenmedi. P10, mat “kumlama” kaplamalı ve yuvarlatılmış kenarlara sahip ince metal gövdeye sahip. Çoğu diğer akıllı telefonlarda olduğu gibi P10 da iki farklı boyuttadır. Standart versiyonun yanı sıra, Huawei P10 + ‘ı daha geniş ekranda tanıttı.

İlginç bir şekilde, parmak izi tarayıcı ve Home Button’u Samsung Galaxy S7‘ye benzer şekilde telefonun arkasından öne taşıdı.

Huawei’nin yaptığı en büyük değişiklikler cihazın renk çeşitliliği oldu. Şirket, Pantone Renk Enstitüsü ile bir araya gelerek “çağdaş tüketicinin kişiliklerini somutlaştırmak” için tasarlanmış eğlenceli renk çeşitliliği içinde telefonu tanıttı.
Bunlara Pantone Greenery (2017 Yılının resmi Pantone Rengi), Göz kamaştıran Mavi, Seramik Beyaz, Göz kamaştıran Altın, Prestij Altın, Grafit Siyah, Gül Altın ve Mistik Gümüş dahil.

Kamera

P10‘un çarpıcı özelliği kamera sistemidir. Huawei P10‘un en çarpıcı özelliği kamera bölümüne baktığımızda ise yine Leica imzalı 20 MP + 12 MP lensleri görebiliyoruz. Huawe’nin en iddialı olduğu konu tanıtımını yapmış olduğu cihazın kamerası. Bu kamera aynı zamanda 30 fps 4K video kaydı da yapabiliyor. Cihazın ön bölümünde ise 8MP‘lik bir selfie kamerası mevcut.

Telefon, yeniden aydınlatma efektleri ve 3D yüz algılama teknolojisi gibi, fotoğraflarınıza ayar yapabileceğiniz bir dizi araç sunuyor.

Huawei‘nin otomatik algılama algoritması, çevre aydınlatma değişikliklerini izler ve çekim yapılandırmasını daha dinamik portreler için otomatik olarak ayarlar. Huawei, “Yeni ön kamera, Leica görüntü stilinde herkesin mükemmel portre fotoğrafı çekmesine olanak tanırken, arka kamera inanılmaz detaylarla yüz özelliklerini yakalayarak fotoğraflarınızı canlandırıyor” dedi. “Her ne şekilde objektifinize işaret ederseniz edin, her çekimi bir kapak çekimi yapabileceksiniz ve profesyonel aydınlatma efektleri koşulunuz ne olursa olsun, kişinizi ön plana çıkarıyor.”

P10 ayrıca Huawei‘nin Kullanıcıların bir görüntünün belirli alanlarına odaklanmasına ve görüntü kalitesinin netliğini korumasına imkan veren Hibrid Zoom teknolojisi ile birlikte geliyor.

Özellikler

5.1-inç IPS-NEO LCD ekrana sahip Huawei P10, 1080p çözünürlükle yoluna devam ediyor. Gorilla Glass 5 teknolojisiyle korunan bu ekran, İşlemci bölümünde Huawei‘nin yeni yonga seti HiSilicon Kirin 960‘ın kullanıldığı P10’da grafik işlemci olarak Mali-G71 MP8 bulunuyor.

Dahili hafızası 64GB olan telefonun belleği 4GB RAM. Bataryası özelliği ise 3,200mAh olarak açıklandı.Telefonlar Google Android Nuga’sı ile birlikte geliyor ancak Huawei’nin kendi Emotion Kullanıcı Arayüzü de bulunacak.

Ayrıca Huawei’nin tescilli SuperCharge teknolojisi sayesinde süper hızlı şarj ile birlikte geliyor.

Fiyatı

Huawei P10 ve P10+ 2017 yılının Mart ayından itibaren Avrupa ve Çin’de satışa sunulacak ve kısa süre sonra Asya, Latin Amerika, Güney Afrika ve Rusya tarafından 2017 yılının Nisan ayında satışa sunulacak.

Standart P10′nun fiyatı €649 olarak açıklanmışken, P10+ 64GB hafıza ve 4GB  RAM için öngörülen miktar €699 olarak öngörülmüş ve 128 GB hafıza ve 6GB RAM için €799 olarak öngörüldü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz