Yeni Nokia 3310'un özellikleri ve fiyatı belli oldu

Nokia, 2000 yılında yaklaşık olarak 126 milyon adet telefon satmıştı. Söz konusu cep telefonunun 2017 versiyonu Barcelona’da gerçekleşen MWC 2017’de resmi açıklamayla tanıtıldı. Telefonun kendisinden çok dikkat çeken şey ise, telefonun fiyatı oldu. İşte 2017 model Nokia 3310’un özellikleri ve fiyatı!

Nokia, 3310 ahizesinin yenilenmiş versiyonunun lansmanı ile Mobile World Congress’de dalgalanmalara başladı. 2000 yılında piyasaya çıkan orijinal Nokia 3310, dünya çapında 126 milyon adet sattı ve dünyanın en çok satan cep telefonlarından biri haline geldi.  Cihazın gövdesi plastikten yapılmış ve bir parlak kaplamalı kırmızı ve sarı ve mat kaplamalı mavi ve gri olmak üzere çok çeşitli parlak renkler sunuyor.

2017 modem Nokia 3310 2.4 inch QVGA ekran ve 2MP kamera ve microSD slotuyla geldi.

Ancak, orijinal ahizeye göre daha ince ve daha hafif, 2.4 inç büyüklüğünde tam renkli ekran ve daha büyük düğmeler bulunuyor.

Tasarım

Kesinlikle çok farklı bir telefon olsa da, Nokia 3310‘u yeni aldığım zamanlar, telefonların basit ve işlevsel olduğu ve akıllı telefonların bugünkü şekilde hayatımıza egemen olmadığı bir zaman için nostaljik bir his yaptı.

Cihaz alfanümerik klavyeye sahiptir ve dokunmatik ekran içermez. Yön bulma düğmeleri, “seçme” düğmesi ve “alma” ve “kapat” düğmelerini içeren aygıtın yakasındaki düğmeleri kullanarak işlem görüyorsunuz.

Cihaz 115.6 x 51 x 12.8 mm ölçülerinde ve 79.6 g ağırlığında güzel bir şekilde elinize sığacak şekilde tasarlandı.

Plastik yapı sağlam hissettiriyor ancak,  sağlam olduğunu anlayabilmek için ilk nesil Nokia 3310 gibi darbe aldığı zamanki durumda bunu öğreneceğiz.

Yazılım

Yeni 3310,Nokia’nın 30+ yazılım serisini kullanıyor, 16 megabyte hafızası mevcut olan yeni nesil 3310, microSD sayesinde mevcut hafızayı 32 GB’a kadar yükselebiliyor. Ayrıca yeni nesil Nokia 3310‘da interneti kullanabilmek için Opera mini tarayıcısı da bulunuyor.

Ve elbette alfanümerik klavyesi var, bu mesaj yazmak için çok daha uzun sürdüğü anlamına geliyor; bu nedenle yalnızca bir akıllı klavye kullandıysanız alışmanız biraz zaman alacak.

Kamera

Orjinal 3310 modelinin aksine, 2017 model Nokia 3310′un  2 megapikselli bir arka kamerası ile telefonunuzdan çekimler yapabilirsiniz.

Fotoğraflar, donuk renkler ve düşük çözünürlük ile günün akıllı telefon kameralarıyla çekilebilenlere kıyasla çok düşük kaliteye sahip. Bununla birlikte, yakınlaştırıp uzaklaştırabilir ve telefonda ihtiyacınız olduğunda bir LED flash’da mevcut.

Telefondaki nispeten az dahili belleğe (16 MB) sahip olduğundan, çok sayıda fotoğraf çekmeyi planlıyorsanız bir microSD kartı satın almanız gerekebilir.

Yılan Oyunu

Yılan oyunu olmadan Nokia 3310 olmaz tabi ki.

HMD, siyah çizgiden ziyade renkli bir yılan grafiği ve siyah noktalar yerine yemek elması olan klasik oyunun güncellenmiş bir sürümünü ekledi.

Bununla birlikte, kontroller neredeyse aynı – yılanın hareketini kontrol etmek, elmalar yemek ve duvarlara çarpmamak için 2, 4, 6 ve 8 düğmelerini kullanmanız gerektiriyor.

Doğrusunu isterseniz, çizgi ve nokta sürümünü tercih ederim, yeni Nokia 3310‘un yılan oyunu biraz değişti ancak yine de aynı oyunu oynadığınız hissine kapılıyorsunuz.

Özellikler

“Aptal” telefonların akıllı telefonlara olan en büyük ilgisi pil ömrü ve HMD’nin bu cephede hayal kırıklığına uğratmadı.  3310, 22 saatlik konuşma süresi ve bir ay süreyle bekleme süresine sahip, çıkarılabilir 1200 mAh batarya ile standart bir microUSB kablosu kullanarak şarj edilebiliniyor.

Telefon, 2.5G uyumludur, yani internete bağlanabilirsiniz, ancak bağlantı hızı çok yavaştır ve çok basit bir tarama deneyimi yaşanmaktadır.

Aynı zamanda Wi-Fi’den de yoksun, bu nedenle daha hızlı bir bağlantı için bir ev ağına bağlanamazsınız, ancak Bluetooth kullanarak diğer cihazlarla eşleştirebilirsiniz.

Fiyat

Nokia 3310, 49 € (41 £) ortalama küresel perakende fiyatıyla perakende satış yapacak ve orijinal 129 £ fiyatından önemli ölçüde daha düşük olacak.

Carphone Warehouse web sitesinde Nokia 3310 için ön kayıtlar açmıştı ve HMD 2017 yılının ikinci çeyreğinde cep telefonlarını nakletmeye başlayacağını açıkladı.

HMD‘nin Carphone Warehouse ile münhasır bir anlaşma yapmış olduğunu düşündüren başka hiçbir mobil operatör, cihazı stoklayacaklarını duyurmuş değil.

Bununla birlikte, cihazın Amazon gibi perakendecilerden SIM-free olarak bulunması muhtemel.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz