Potansiyel düşük-karbon ilk hibrid uçak pillerini şarj edebilmek için tasarlandı.

Cambridge Üniversitesi araştırmacıları uçağı yapmak için Boeing ile takım kurdu.

Uçak temizleyici, düşük-karbon hava seyahat yeni formlar sağlamak için mümkün olacağını umuyor.

Otomobillerde popülerlik kazanıyor –  Hibrit motorlar bir pil ve bir benzin motorunu birleştirir. Bunu yapmak sadece bir benzinli motor ile gitmek ile yüzde otuz daha az yakıt kullanır.

Benzinli motor ile çalışan pilli uçak ekstra güç ihtiyacı duyar ancak elektrik motoru daha sonra jeneratör moduna geçiş yapabilir ve piller şarj veya yakıt tüketimini en aza indirmek için motora yardım yaparken yakıt azalır. Aynı teknoloji hibrid otomobillerde de kullanılır.

Hibrid otomobiller on yıldan fazladır bir mevcut olmasına rağmen, şimdiye kadar hibrid veya tam elektrikli uçakların gelişimini etkileyen bir pil teknolojisi yoktu. Bu proje Mühendislik Cambridge Bölümü Dr Paul Robertson açıklık getirdi. Yakın zamana kadar, çok ağır olmuş ve yeterli enerji kapasitesine yoktu. Ama, hibrit uçak bir dizüstü bilgisayar ile  benzer geliştirilmiş lityum-polimer pil, küçük bir ölçekte kullanarak uygulanabilir olmaya başlıyor  dedi.

Teknoloji hala ticari uçaklara yardım etmek için gelişiyor. Bu hareket önemli bir adım olarak algılanıyor.

Test uçuşları Northampton yakınlarındaki Sywell Aerodrome’de gerçekleşti. Düzlem üzerinde 1.500 feet değerlendirme uçuşları için kalktıktan sonra pist boyunca küçük umutlar büyüdü.

Havacılıkta insan yapımı karbon emisyonunun da yaklaşık yüzde 2’den sorumlu olduğu düşünülmektedir.

 

Hibrid Elektrik İle Daha Az Yakıt Tüketimi
Hibrid Elektrik İle Daha Az Yakıt Tüketimi

Kaynak: Full Time Whistle

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz