Crouton Chrome OS’yi kaldırmadan Chromebook’ta Ubuntu veya Debian’ı çalıştırmayı sağlar. David Schneider tarafından geliştirilen aracı, Chrome OS dizüstü ve masaüstü GIMP, LibreOffice ve hatta Firefox gibi yerel masaüstü Linux uygulamaları çalıştırmak için kolay bir yol sunuyor.

Yakın zamana kadar geri ve ileri Chrome OS ve Ubuntu masaüstü ortamları arasında çevirmek zorunda kalınır ama şimdi sadece bir tarayıcı sekmesinde Ubuntu çalıştırmak için bir seçenek var.

Bu sadece tarayıcı sekmeleri değiştirerek Chrome OS ve Ubuntu arasında geçiş yapmanızı sağlar. İnternette sörf yaparken bir tarayıcı sekmesinde Ubuntu uygulamaları çalıştırabilirsiniz. Böylece pencereyi yeniden boyutlandırabilirsiniz.

Beta veya Chrome dev kanalını kullanıyorsanız, sadece geliştirici modunda olması gerekiyor. Geliştirici moduna ayarlı olan bir Chrome OS cihaz sunuyor.

Temelde, bir komut dosyası indirirken bir terminal penceresi açarak ve tek bir komut yazarak oluşuran crouton ile Ubuntu yüklemek için yönergeleri takip edebilirsiniz. Bir tarayıcı sekmesinde Ubuntu çalıştırmak istiyorsanız, hedefler listenize xiwi eklemeniz gerektiğini unutmayın.

Örneğin, sudo sh ~ / Dosyalar / crouton -r -t güvenilir xiwi, xfce bir tarayıcı sekmesinde çalıştırmak için xfce masaüstü ortamı ve desteği ile Ubuntu 14.04 yüklemeniz gerekir.

Ayrıca Chrome için Crouton Entegrasyon uzantısı yüklemek isteyeceksiniz.

Proje için github sayfasına bir sekmede crouton hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bu özelliği çalıştırma Ekim ayından bu yana devam etmektedir. Ancak yalnızca son zamanlarda crouton ana dalı eklenmiş olarak sunulmaktadır

 

Chromebook İçin Crouton Edinin
Chromebook İçin Crouton Edinin

Kaynak: ChromeOS

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz