HandBrake 0.10 Video Dönüştürücü

HandBrake bir çapraz-platform, açık kaynak kodlu bir video dönüştürme aracıdır. Ses parçaları için AAC, MP3, FLAC veya bir MP4 dosyasına bir DVD veya Blu-ray rip dönüştürmek için ona ihtiyacınız olabilir. Hand Brake Windows, Mac veya Linux üzerinde bunu sağlayacaktır.

Bu yıl için güçlü bir araçtır ama geliştiriciler küçük sürüm numaraları için tutku varlığı ortaya koymuştur. Bu haftasonu HandBrake 0.10.0 serbest bırakıldı. Yeni sürüm, küçük oluşturmak için izin veriyor ve birkaç yeni encoder için destek sağlıyor. Ayrıca yüksek kaliteli videolar ekliyor.

HandBrake 0.10.0 X265 ve libvpx encoder için H.265 ve VP8 formatları sayesinde destek içerir.

Bu biçimler bugünlerde çok popüler  olan H.264 kodlama ile daha küçük dosya boyutlarında yüksek video kalitesi sunmak için tasarlanmıştır.

HandBrake şimdi de Intel QuickSync Video (QSV) için destek içerir. Bu Intel’in daha yeni işlemciler birçok yerleşik teknoloji yararlanarak daha hızlı H.264 videoları dönüştürmek için izin veren bir donanım tabanlı H.264 kodlayıcısıdır.

QuickSync sadece şimdilik HandBrake Windows sürümü ile çalışır ama daha sonra Linux desteği eklemek için planları vardır. Daha büyük ve / veya H.264 daha QuickSync kullanarak düşük kaliteli videoları bu seçeneği kullanarak çok daha hızlı bir şekilde büyük dosyalara dönüştürmeyi sağlar.

HandBrake 0.10 Video Dönüştürücü
HandBrake 0.10 Video Dönüştürücü

Kaynak: Liliputing

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz