Google, haber siteleri için özel bir alt servis hizmeti sunmakta. Bu servis, sadece haber sitelerinin yer aldığı ve seçkin haber siteleri tarafından sunulan içeriklerin paylaşıldığı bir yapıya sahip. Fakat bazı siteler, bu sistemi SPAM içerik ile ihmal ediyor, daha fazla kullanıcıya doğru olmayan içerik ile ulaşmaya çalışıyor. İşte, bu spam olayı dün gece itibari ile bir çok sitenin başını yaktı.

Uyarı Niteliğinde Miydi?

Google, bir anda Milliyet, MyNeT ve Radikal gibi bir çok sitenin kaydını sildi. Hiç birine Google üzerinden ulaşım sağlamak söz konusu olmadı. Tabii bu durum bir çok plâtform içerisinde de hemen yankı buldu. Kimisi için kısa süreli bir uyarı idi, kimisi için gerçekten siteler kalıcı olarak silinmiştir. Fakat, 2-3 saat geçmeden sitelerin geri gelmesi, bu durumun aslında bir uyarı olduğunu gündeme getirdi.

Büyük Siteler Temizliğe Başladı

Google tarafından yapılan bu kısa süreli uyarı büyük bir etki yaratmış olacak ki, bir çok büyük site “spam” diye tabir edilen tüm haber ve içeriklerini kaldırmaya başladı. Şuan için sitelerin bu tür spam içeriklerin çoğuna ulaştığımız anda 404 sayfa bulunamıyor şeklinde bir uyarı ile karşılaşıyoruz. Buda bizlere gerçekten Google tarafından yapılan bu uyarının, verilen göz dağının etkili olduğunu açıkça gösteriyor.

Ufak Siteler Şikayetçi

Bu durumdan en çok şikayetçi olan kesim ise, ufak siteler olmakta. Zira haber sitesinin maksadı temelde haber sunmak iken, ülkemiz haber siteleri her alana el atmış durumdalar. Ön yüzleri haber sunumu yaparken, arka yüzlerinde cinsellikten, erotik resimlere ve oyunlara kadar bir çok farklı karışık alanda içerik var. Öyle ki; bir çok büyük haber sitesi, dizi izleme sitesi gibi her gün yayınlanan tüm dizler hakkında spam içerik yapmakta. Bu durumda beraberinde bir çok şikayeti ve kendi kategorisinde hizmet sunan alt sitelerin zarar görmesini gündeme getiriyor. Doğal olarak Google da bu duruma müdahale ederek uyarısını tüm büyük sitelere vermiş oldu ve işe de yaramış görünüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz