Windows Threshold yani bilinen adı ile Windows 9 ile ilgili bazı ipuçları daha doğrusu sızıntılar haber sitelerine düşmüş durumda. Güncel olarak en son düşen sızıntı, sanal masaüstü özelliğine dair Windows 9’dan bir görüntü, üstelik video. Sanal masaüstü özelliği, gerek Linux; gerekse de OS X bilenlerin yakından tanıdığı bir özelliktir.

Zira yıllardır bu işletim sistemlerinde var olan, fakat Windows’da bulunmayan bir özelliktir. Windows 9, ilk defa Linux’ta yer alan bu sanal masaüstü özelliğini entegre olmuş bir şekilde kullanıcılara sunacak.

Peki, Nedir Bu Sanal Masaüstü?

Sanal masaüstü, sizlere birbirinden bağımsız ufak dünyalar sunar. Örneğin bir sanal masaüstünde A uygulaması, diğer sanal masaüstünde tamamen bağımsız bir şekilde B uygulaması yer alabilir. Böylelikle tamamen rahat bir şekilde bir çok işlemi bir arada yapmak, bu işlemleri yaparken de hiç birinin birbiri ile karışmamasını sağlamak mümkün hale gelir.

Üstelik kolay ve kasmayan bir yapı içerisinde sanal masaüstü seçeneğinin sunuluyor olması, rahatlıkla bu özellikten faydalanma şansını da gün yüzüne çıkarıyor. Herhangi bir şekilde ek ücret ödeme ya da ek bir donanıma sahip olma gibi gereksinimlerin olmaması da şimdiden daha ilk sızıntılardan sonra bir çok kişi için tatmin edici bir seçenek olduğunu açıkça gösteriyor. Tabii bunu denedikten sonra kullanıcı yorumlarını alarak çok daha net bir şekilde göreceğiz.

Bildiğiniz gibi bilgisayarı bazen 2 ekrana bölmek, bir çok kişinin isteğidir. Kimi zaman farklı uygulamaları çalıştırmak, kimi zaman işlemleri ikiye bölmek için gerekir. İşte, Windows 9 artık bu şekilde de insanlara ek seçenekler sunabilecek. Tabii bu kararlar, Windows dünyasında da oldukça radikal değişimler olarak görünüyor.

Zira Windows, bugüne kadar yaptığı değişimlerde sadece görsel olarak bazı önemli adımlar atmakta idi. Bunun dışında alt yapıda pek fazla bu denli farklı ve yenilikçi gelişimler yoktu. Bu durum bazı kullanıcılar tarafından memnuniyetle karşılansa da, bazı kullanıcılar için olumsuz yorumlarda almıyor değil.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz