2 İNC şeklinde olacak kavisli Süper AMOLED ekran, 3G ve Wİ-Fİ özelliğine sahip olacak olan akıllı saat Samsung Gear S için gelecek olan ilk web tarayıcısı olacağı belli oldu. Opera Mini gözüküyor. Uygulama Gear Apps mağazasından da indirilebilecek.

Samsung tarafından Eylül ayı içerisinde Almanya’da düzenlenmiş olan IFA fuarı içerisinde tanıtmış olduğu Gear S, 2 inçlik kavisli şekli ile Süper AMOLED ekrana sahip bir akıllı saat oluyor. Wi-Fİ ve 3G teknolojisi ile beraber olan akıllı telefondan bağımsız bir şekilde kullanım olanakları sunulmuş olacak ilginç bir gelişme yaşandı.

Yüksek minimalist bir ekran web deneyimi sunmaya yönelik olmuş olan Opera Mini uygulaması içerisinde Samsung Gear S’de kullanılacak olduğu belirtildi. Gear Apps mağazası içerisinde indirilebilecek olan bu uygulama yenilikçi özellikerleri ile beraber kullanıcıları cezbetmeyi hedef koyuyor.

Samsung SmartWatch içerisinde Tizen platformu içerisinde yeni bir yönelik olan web tarayıcısı konumunda olan Opera Mini, 2 inçlik kavisli Gear S ekranına sahip olarak ilginç bir deneyim kazanmış oluyor. Opera Mini kullanıcı dostu olarak kontroller, tüm sosyal içerikli olarak toplanıp akıllı sayfa gibi özelliklerle akıllı telefon yerine akıllı saat üzerinden kullanacak olan kullanıcılara yönlendirmek hedeflenmektedir. Ne denli başarı olacağını ise yakın zamanda göreceğiz.

Bu durum akıllara farklı soruların da gelmesine neden oluyor. Akıllı saatlerin temelde bazı işlemleri sağlaması, hayatı kolaylaştıran giyilebilir teknoloji ürünleri arasında yer alması önemli bir heyecan yaratıyor. Fakat bu şekilde tarayıcı gibi özelliklerin de konulması durumu gizeminden uzaklaştırıyor. Zira her şeyde tarayıcı, internetin tüm özellikleri olmak zorunda değil. Bazı durumlarda tek bir teknoloji aletinin, tek bir temel özeliği olabilir ve o açıdan hayatımızı kolaylaştırabilir.

Tabii bu durumun tam olarak kullanıcı tarafından nasıl bir yankıya neden olacağını bilmiyoruz. Bunu ilerleyen günler de daha net bir şekilde göreceğiz ve buradan sizlere kesintisiz bir şekilde deneyimleri, yorumları güncel olarak aktarıyor olacağız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz