Seoul Ulusal Üniversitesi’nde yardımcı doçent olarak görev yapan Dae-Hyeong Kim ve araştırma ekibi tarafından tasarlanmış bu prototipte vücut sıcaklığınızı tespit edecek ve terinizin pH/kimyasal bileşimini inceleyecek algılayıcılar var. Daha sonra yanımızda taşıdığımız akıllı telefonda yüklü bir uygulamaya verileri gönderiyor. Sistem terinizin durumuna göre size ilaç gerektiğine karar verirse, telefondaki uygulama ilaç miktarını ayarlıyor (tip II diyabet için metformin). Bandın mikro-iğne dizisi vücudunuza tam da istenen miktarda enjeksiyon yapıyor.

Birilerinin gelecekte hayatını kurtarabilecek olsa da, şu andaki sürüm insanların ona güvenecekleri bir ürün olmaktan henüz uzak. Şu andaki hali ile, mikro-iğne dizisi, koldaki bandın vücut sıcaklığının 40 derece olduğunu tespit edince çalışmaya başlıyor.

Bu da tropik ve diğer genel olarak sıcak konumlarda bandın kullanımını sınırlıyor. Bunun yanı sıra, yetişkinler için gereken miktarda metformini veremiyor. Araştırma ekibi yine de ağzına kadar dolu, minicik iğnelerle doldurulmuş devasa bir sürümü yapmak zorunda kalmadan bu sorunu nasıl çözeceğini düşünüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz