bir zamanların en güçlü markalarından biri olan Nokia sonunda oda diğerleri gibi Android’e göz kırpmaya başlamış bile, Nokia A1 Android olarak karşımıza çıkacak.

Mobil telefonların çıkması ile birlikte en çok ismini duyduğumuz mobil telefon markası olarak Nokia aklımızda kalırdı, ama son yıllarda Nokia‘nın rakipleri Android işletim sistemi ile Nokiayı gerilerde bırakmayı başarmışlar. Nokia bu gidişe dur demek içini Android İşletim sistemli Nokia A1‘İ Karşımıza çıkarmaya hazırlanıyor. Nokia Uzun zamandır Symbian işletim sisteminde diretmesi doğru bir karar vermediğin göstergelerinden biri olarak yorumlayabiliriz.

nokia-a1

Bilindiği Gibi Nokia Mobil bölümünü Microsoft’a satmıştı, fakat anlaşmaları 2016 yılında sona ereceği için Nokia‘nın yeni ataklar yapması kaçınılmaz görünüyor.

İnternetin bilgisi güvenilir sitelerden biri olan Android Authority sitesi  Nokia A1’in Nokia A1, 5,5 inç büyüklüğünde Full HD olarak karşımıza orta segment üst seviye Android işletim sistemli olarak bekleniliyor. İşlemcisi ise Qualcomm‘un orta süt Segment’ten olan Snapdragon 652‘den alacağı söyleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz