Teknolojinin ve akıllı telefon uygulamasının iyiden iyiye gelişmesi ile artık görme engelli olan pek çok insanın da yaşam standartını yükseltecek buluşlar ortaya çıkmaya başladı. Bunlardan belki de en önemlilerinden birisi olan kabartmalı dokunmatik ekrana sahip bir akıllı telefon olarak siz takipçilerimize ulaştırmıştık. (Detaylı bilgi için tıklayınız.)

Bu haberimizde de bir süre önce akıllı telefonlar için çıkarılan ve görme engelli pek çok insana yardımcı olacak “Gözlerim ol” uygulamasından bahsedeceğiz. Bir sosyal medya aracı gibi görev gören bu uygulama sesli komut aracılığı ile çalıştırılabilecek. Ücretsiz olarak App Store üzerinden indirilebilen bu uygulamada gönüllü olduğunuzu belirterek ya da görme engelli olduğunuzu belirterek üye olmanız gerekiyor. Ayrıca Facebook hesabınızı kullanarak üye olmanız da mümkün.

Gönüllüler aktif olduğunda görme engelliler sesli olarak ondan yardım isteyebiliyor. Uygulama sahip olduğu puanlama sistemi ile de birbiri ile iyi anlaşamadığını gördüğü kişileri tekrar eşleştirmiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz