Amerika‘da bulunan North Florida Üniversitesi‘nde yapılan bir araştırma özellikle doğa ile iç içe olmayı savunan çevreci kesimleri haklı çıkardı diyebiliriz. Zira doğada bulunmak ve ağaçlara tırmanmak gibi aktivitelerde bulunmak beynin bilişsel yeteneklerini artırıyor. Fiziksel hareketin bu konudaki önemine vurgu yapan uzmanlar tarafından yapılan bu araştırmanın sonucu bir hayli ilginç.

Araştırmaya göre dinamik olarak yapılan etkinlikler hafızayı da güçlendirme özelliğine sahip. Daha önce yapılan araştırmalar bu tarz etkinliklerin uzun süreli ve düzenli olarak yapıldığında etkili olabileceği görüşünü yansıtmakta idi. Ancak bu araştırma ile bu tabu yıkıldı ve bu tarz etkinlikler kısa süre bile yapıldığında etkili olduğu ortaya çıktı.

Araştırmanın en önemli sonucu ise özellikle çocuk yaştakilerin fiziksel olarak aktif olması ve doğa ile iç içe büyümesinin ne kadar önemli olduğunun ortaya çıkması. Bu bağlamda olabildiğince çocukların doğa ile iç içe büyüyebileceği bir dünya temenni ediyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz